Dissabte, 20 d'abril de 2024
Vertical Cabanera

La Vall Fosca es prepara per celebrar la 8a edició de la Vertical Cabanera

El recorregut de la prova és de 5,2 quilòmetres amb un desnivell de 1.463 metres positius

Redacció 13 de juliol de 2017 a les 10:20
La Vertical Cabanera puntuarà per al Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical | FEEC/Ivan Torres
La Vall Fosca es prepara per celebrar aquest cap de setmana la vuitena edició de la Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent del Pallars que enguany puntuarà per al Circuit Mundial de Kilòmetres Verticals. El recorregut de la prova de muntanya és de 5,2 quilòmetres amb un desnivell de 1.463 metres positius. La cronoescalada coincidirà amb el Festival de Senderisme de la Vall Fosca. 

La competició comptarà amb més de deu corredors d'elit d'aquesta modalitat, com l'andorrà Ferran Teixidó, que actualment és el primer classificat en el rànquing de la copa del món, o Maria Xorroza, la segona en la categoria femenina. Els participants intentaran superar el rècord actual de la Vertical Cabanera que van establir Marc Solà l'any 2011 completant el recorregut en una 01:02:12 i Mireia Santesmases que l'any 2012 va fixar el rècord en categoria femenina als 01:14:58. 

Durant la presentació de la prova, celebrada la setmana passada a la Diputació de Lleida, el director de la cursa, Josep Llovich, va assegurar que la competició "aposta per la qualitat del circuit i amb una gran bellesa paisatgística" A més, a afegit que la cursa està "cardioprotegida", i que comptaran amb vuit desfibril·ladors i atenció mèdica. 

Els corredors hauran de recollir els dorsals aquest divendres al vespre a l'antiga escola d'Espui, on també es repassarà el recorregut i els aspectes tècnics de la cursa. El tret de sortida serà el dissabte a les nou del matí per la categoria femenina i a un quart de deu per la masculina.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació