Dijous, 25 d'abril de 2024
Bombers

Bombers voluntaris de Tremp s'ofereixen per al parc del Pont de Suert

L'acord amb el departament d'Interior preveu que es desplacin bombers de tota la demarcació de Lleida per garantir la cobertura del parc

Redacció/ACN 12 de juliol de 2017 a les 12:51
Bombers voluntaris de Tremp es van desplaçar al parc de l'Alta Ribagorça | Josep Maria Alcalà
Més d'un centenar de bombers voluntaris de la demarcació de Lleida, entre els quals els de Tremp, es desplaçaran al Pont de Suert per cobrir les guàrdies del parc de bombers de l'Alta Ribagorça. El cos de bombers ha arribat a un acord amb el Departament d'Interior de la Generalitat per garantir la cobertura del parc. 

L'acord preveu el desplaçament d'entre dos i quatre bombers voluntaris per fer una guàrdia de 24 hores (de nou del matí a nou del matí del dia següent) al Parc de l'Alta Ribagorça. Aquesta guàrdia estarà completada amb un bomber voluntari de la comarca. El president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Josep Maria Alcalà, ha agraït "l'esforç i el sacrifici" dels bombers que representen un "capital humà vital". 

Aquest acord arriba després que fa dues setmanes, unes 500 persones es van manifestar pels carrers de la població per exigir al Govern més efectius per la comarca i que 12 dels 15 bombers del parc presentessin la seva renúncia temporal. El cos va arribar a plantar-se i va amenaçar en entregar les claus del parc si l'administració no aportava una solució. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació