Dijous, 25 d'abril de 2024
jutges de pau

​Trobada de jutges i jutgesses de pau de l'Alt Pirineu

Convocats per l'Associació Catalana en Pro de la Justícia, van rebre formació i van posar en comú les seves inquietuds

Redacció 10 de juliol de 2017 a les 11:48
Imatge de la trobada davant l'Ajuntament de la Pobla de Segur | Govern
L'Ajuntament de la Pobla de Segur va acollir el passat dissabte la trobada de jutges i jutgesses de pau a l'Alt Pirineu. La delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va fer el discurs de cloenda, juntament amb el director territorial del Departament de Justícia a Lleida, Jaume Montfort; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; l'inspector sots cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Josep Chacón, i membres de l'Associació Catalana en Pro de la Justícia.

Aquesta trobada realitza anualment com a formació i també com a oportunitat de posar en comú i debatre les inquietuds del col·lectiu dels jutges i jutgesses de pau. En aquesta ocasió es va presentar la ponència sobre el conveni en matèria de mediació entre el Departament de Justícia i l’Associació Catalana en Pro de la Justícia.

També van sortir a debat qüestions com la necessitat de millora en els equipaments informàtics, ja que el Consell General del Poder Judicial tarda molt a actualitzar els programes. En aquest sentit, es va posar de manifest la necessitat de formació. Així mateix, es va recordar la possibilitat de treballar a través d'agrupacions de municipis de jutjats de pau, ja que les condicions per ser-ho són que siguin pobles limítrofs de la mateixa comarca que sumin més de 7.000 habitants. 

Finalment, la delegada va agrair la gran tasca que fa aquest col·lectiu i els va felicitar i encoratjar en la seva col·laboració amb l'administració de justícia, ja que la fan més àgil i més propera als ciutadans.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació