Dimarts, 23 d'abril de 2024
Esquí

La CUP demana més presència municipal a la Taula de les estacions de muntanya

La formació afirma que ha de ser un espai "totalment transparent i de debat de tota la comunitat afectada" i no solament d'alguns polítics

Redacció 10 de juliol de 2017 a les 10:15
Esquiadors a punt d'iniciar el descens en una estació d'esquí. | Jordi Ribot
La CUP ha reclamat en un comunicat que la Taula estratègica de les estacions de muntanya, aprovada pel Govern el passat 26 de juny, sigui "un espai participatiu que doni veu, com a mínim, als representants dels municipis afectats" per estacions d'esquí i creu que "la manera com s'ha formulat la Taula no és la més idònia" per assolir els objectius plantejats.

Els cupaires afirmen que la Taula ha de ser un espai "totalment transparent i de debat de tota la comunitat afectada" i no solament d'alguns polítics (Govern, diputacions i consells comarcals), i demana que les decisions que s'hi prenguin siguin consensuades amb la població. La CUP veu "totalment necessària la revisió del model turístic de la neu" i per això valora positivament la iniciativa, però es mostra crítica amb el seu plantejament. 

Aquesta formació reclama que la redacció del llibre blanc que es proposa es faci de forma totalment participativa i inclusiva, comptant en tot moment amb la gent de les comarques, perquè cal que s'escolti la seva veu i tenir-la en compte. La CUP també lamenta que no es fa esment als recursos pressupostaris que es destinaran per assolir els objectius plantejats.

La Taula estarà formada per representants polítics del Govern, diputacions, consells comarcals, síndic d'Aran, a més del president i director de les associacions d'estacions de muntanya, un representant de FGC i un representant de cada empresa privada. La CUP reclama que la gent del territori tingui l'oportunitat de participar en la presa de decisions. També reclamen que els municipis amb terrenys comunals dins dels límits de les estacions siguin convidats a la Taula.

Aquesta Taula preveu la creació de tres grups de treball: el de promoció del turisme de neu i de muntanya; el d'ordenació del territori, polítiques ambientals i medi natural i canvi climàtic; i el d'infraestructures, accessos a les estacions i mobilitat.

La CUP veu necessària la revisió del model turístic de la neu, sobretot quan hi ha una elevada participació de recursos públics al darrera i quan és un model estacional i totalment condicionat al canvi climàtic.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació