Divendres, 19 d'abril de 2024
salut

Talarn fomenta una vida sense tabac

Se suma a la iniciativa "Entorn sense fum" per disminuir el consum i la iniciació al tabac al municipi

Redacció 6 de juliol de 2017 a les 12:51
Rètols com aquest avisen de l'entrada en un espai sense fum | Ajuntament de Talarn
L'Ajuntament de Talarn s'ha unit al projecte Entorn sense fum de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Per aquest motiu, ha iniciat al municipi la campanya Talarn sense fum amb l'objectiu de disminuir la iniciació al tabac i ajudar a prevenir l'inici del consum de tabac entre la població infantil i jove.

​Dins d'aquesta intervenció s'han retolat els espais d’entrada de l'Ajuntament, a l'edifici de les antigues escoles on hi ha ubicat el consultori mèdic, el local de l'Associació de la Gent Gran, el local de l'Associació de dones, un parc infantil, un parc de gimnàstica de la Gent Gran i la Piscina Municipal, indicant que són espais lliures de fum, per tal de donar continuïtat a la seva acció educativa i formativa.

Mitjançant la signatura d'un manifest, al projecte s'hi han sumat diferents associacions i entitats del municipi com l'Associació de la Gent gran de Sant Isidre, l'Associació de Dones de Sant Sebastià, l'ADF Talarn i l'Institut Català de la Salut ABS Tremp. El projecte compta amb la implicació transversal de les regidories d'Educació, Salut Pública i Comunitària i d'Esports del municipi i aglutina les persones del centre de l'Institut Català de la Salut ABS Tremp.

L'Ajuntament ha impulsat aquest manifest perquè totes les associacions i equipament adherits siguin entorns lliures de fum. El text recull que l'exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alerta que la població infantil n'és especialment vulnerable.

En aquest sentit, l'Institut Català de la Salut ABS Tremp va realitzar una xerrada durant la Setmana sense fum on es va animar a la població a mantenir hàbits de vida saludable. També es va informar als consumidors dels riscs que suposa per a la salut el consum de tabac. L'Ajuntament de Talarn és pioner al Pallars Jussà en sumar-se en aquest projecte.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació