Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dansàneu

Arrenca el Dansàneu amb dos actes a València d'Àneu i Espot

El festival omplirà de dansa i música les Valls d'Àneu fins el 9 de juliol, posant en valor el patrimoni natural i artístic de les Valls d'Àneu

Redacció 1 de juliol de 2017 a les 10:09
La Rufaca Folk Jazz Orchestra actua avui a València d'Àneu | Dansàneu
El festival Dansàneu dóna aquesta tarda a les 18 hores el tret de sortida a la seva 26a edició amb la inauguració de l'exposició De pagès a típic a la Casa del Parc Nacional d'Aigüestortes, a Espot, que col·labora per primera vegada amb el festival acollint aquesta mostra de vestimenta i teles de l'Esbart Català de Dansaires.

L'activitat documenta i exposa el recorregut que entre 1908 i el 1916 va portar l'esbart a deixar els vestits de carrer que als inicis duien els balladors a les mostres de dansa i substituir-los per vestits de pagès, primer llogant-los i més endavant confeccionant-ne en propietat. L'acte inclourà una visita guiada a càrrec de la comissària de la mostra, Montserrat Garrich, i l'actuació de l'Esbart de Tremp.

El bateig musical del festival tindrà lloc el mateix dissabte a les 20:30 hores davant de l'Ajuntament de València d'Àneu i anirà a càrrec de Rufaca Folk Jazz Orchestra, una big band d'arrel formada per una trentena de músics que mesclen les melodies tradicionals del Pirineu (gràcies a la col·laboració amb l'Escola Folk del Pirineu) amb el bo i millor del panorama jazzístic de casa nostra.

Dirigits per Sergi Vergés, els músics de Rufaca compartiran les melodies del seu àlbum Beatus Ille en el marc de la celebració de les falles de València d'Àneu. Però no només aquesta població celebra la festa de les falles aquest dissabte: a Alós d'Isil també han programat activitats durant tot el dissabte, que compten amb la col·laboració del Dansàneu.

Demà diumenge, Rufaca oferirà un segon concert a les 20 hores al Centre Món Natura Pirineus, ubicat a Son, en la que serà també la primera col·laboració entre aquest centre de natura i el Festival Dansàneu. Tant el concert de dissabte com el de diumenge són gratuïts.

El Festival de Cultures del Pirineu portarà dansa i música de qualitat arreu de les Valls d'Àneu de l'1 al 9 de juliol. Els municipis aneuencs d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i La Guingueta d'Àneu seran els escenaris d'una renovada proposta artística que busca posar en valor l'excel·lent patrimoni de les Valls d'Àneu.
 

Consulta la programació diària del Dansàneu 2017

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació