Dimarts, 23 d'abril de 2024
piscina de sort

Sort inaugura la reclamada i esperada piscina municipal

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha inaugurat les noves instal·lacions, finançades pel departament amb 766.445 euros | El tinent d'alcalde, Baldo Farré, ha celebrat la culminació d'un projecte "històric" i "molt esperat al municipi" | Borràs ha donat valor al fet que "formacions de sigles diverses s'hagin posat d'acord" en aquesta obra, aturada des de 2010

Jordi Ubach Llorens 17 de juny de 2017 a les 10:39
Les autoritats locals visitant les instal·lacions municipals amb la consellera de Governació Meritxell Borràs | Governació
El municipi de Sort ja compta oficialment amb la seva pròpia piscina municipal. Les previsions inicials s'han complert i les instal·lacions es podran obrir per primer cop el proper dia 24 en un horari de 10h del matí a 20h del vespre. La inauguració, que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda, ha anat a càrrec de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

L'ha acompanyat en tot moment una nodrida representació de la corporació municipal, amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, i el tinent d'alcalde, Baldo Farré, al capdavant. En declaracions a Pallars Digital, Farré ha assegurat que aquest divendres s'ha culminat un "projecte històric" que ha demostrat "que la col·laboració entre administracions no entén de colors polítics". El regidor de la CUP ha destacat que aquest era un projecte molt esperat al municipi.

Meritxell Borràs, de la seva banda, ha destacat que el projecte és una realitat "gràcies a l'esforç i a la col·laboració de les diferents administracions". De la mateixa manera que el tinent d'alcalde, la consellera ha donat valor al fet que "formacions de sigles diverses s'hagin posat d'acord" per tirar endavant aquest equipament, un fet que també succeeix amb el "projecte de país" que emprèn Catalunya.
 

Meritxell Borràs, amb l'alcalde de Sort al costat, ha inaugurat la piscina. Foto: Governació


A banda de Monterde, Farré i Borràs, l'acte inaugural ha comptat amb la presència de la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; la directora general d'Administració Local, Montserrat Mundi; i la directora territorial de Governació a Lleida, Anna Feliu.

Un cop fets els parlaments, s'ha fet el bany inaugural, el que ha estat el primer bany en aquestes instal·lacions. No s'ho ha volgut perdre ni l'alcalde, ni el tinent d'alcalde, ni la mateixa consellera, que també s'ha remullat en un dia que marcarà un abans i un després en els sortencs, especialment pel que fa al lleure en temporada estival.

L'accés diari a la piscina serà de 4 euros i hi haurà abonaments mensuals i de temporada per 30 i 60 euros respectivament, que es podran adquirir a partir del proper dilluns. A més, els socis del poliesportiu gaudiran de descomptes significatius en els preus de les entrades i els abonaments. Existirà també un abonament familiar mensual per 125 euros i un de temporada per 175 euros. 
 

Les autoritats s'han banyat per primer cop a la piscina. Foto: Governació


Una obra reclamada

Aquesta ha estat una obra llargament reivindicada pels ciutadans de Sort i comarca. Els treballs de la piscina es van aturar a l'agost de 2010 per falta de liquiditat, però el govern municipal actual en va modificar el projecte inicial i va reprendre les obres amb l'objectiu de tenir-les finalitzades aquest mateix estiu.

Es tracta de la primera piscina municipal de la capital del Pallars Sobirà, que és descoberta, però que es reserva la opció de cobrir-la i climatitzar-la en un futur, quan econòmicament sigui viable. El pressupost per aquesta obra és de 766.445 euros i s'ha finançat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), que gestiona el departament de Governació. Ha comptat també amb finançament de la Diputació de Lleida i del departament d'Empresa i Coneixement.

El nou equipament està situat al costat del poliesportiu municipal. A molt pocs metres hi ha també el camp de futbol municipal, l'escola de piragüisme i el camp de regates, que quedaran tots units en una gran zona esportiva.
 

Alguns privilegiats han fet el primer bany aprofitant les altes temperatures. Foto: Ajuntament de Sort

 
Visita al nucli de Tavascan a Lladorre
 
Al migdia, la consellera Meritxell Borràs ha visitat el nucli de Tavascan, a Lladorre, on s'han realitzat actuacions per valoritzar el patrimoni medieval de l'entorn del castell, així com la primera fase del centre de visitants.

Durant la visita a aquestes obres, finançades a través del PUOSC, Borràs ha destacat el Centre d'Interpretació de l'Aigua com "un exemple d"actuació especialment important, perquè reforça l'atractiu turístic i fa valer el patrimoni arquitectònic industrial".
   

Horaris, preus i abonaments de la piscina municipal de Sort

Normativa d'ús de la piscina municipal de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació