Dimarts, 23 d'abril de 2024
cuina

Curs de cuina per als beneficiaris del dispositiu d'inserció de Tremp

Quinze persones beneficiàries del projecte "Treiem-ne més profit" aprenen a cuinar aliments de temporada amb diferents tècniques

Redacció 1 de juny de 2017 a les 09:51
Alguns dels participants del curs elaborant un plat. | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp, a través del seu dispositiu d'inserció social i laboral Treiem-ne més profit, ha organitzat per aquests mesos de maig i juny un curs de cuina de primavera adreçat als beneficiaris del dispositiu i persones a l'atur o en risc d'exclusió social. La proposta formativa consisteix en 20 hores de classes teòriques i pràctiques, que ofereix el cuiner Oriol Pallarès, de l'empresa És Pallarès i membre de l'associació Àpat Pallars Jussà.

Durant el curs, els participants aprendran a cuinar diferents productes entre els quals destaquen les carns blanques, llegums i arrossos, diferenciant les varietats i la manera de combinar-los per aconseguir plats complets i saborosos. Així mateix, se'ls ensenyarà a utilitzar de forma segura les eines de cuina.

L'objectiu d'aquest curs, així com els que es van organitzant al llarg de l'any i que complementen el projecte Treiem-ne més profit, és oferir recursos formatius i millorar les competències dels usuaris per tal d'obrir-se noves portes i facilitar la seva inserció/reinserció al món laboral.

En què consisteix el projecte?

El projecte Treiem-ne més profit actua en dos vessants per mirar de minimitzar els greus efectes de la crisi a la nostra societat. Per una banda, recuperant els excedents alimentaris dels supermercats locals i allargant la vida d'aquests aliments perquè se'n beneficiïn les persones amb risc de pobresa i exclusió social; i per altra banda, oferint formació a aquest mateix sector de la població per tal que es puguin reinserir amb garanties d'èxit.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació