Divendres, 26 d'abril de 2024
crae

Protestes dels veïns de l'edifici que ha d'acollir el nou CRAE de Tremp

Consideren que una comunitat de propietaris no és el lloc més adient per ubicar un centre d'aquestes característiques | L'ajuntament està buscant espais alternatius que generin consens

Jordi Ubach Llorens 30 de maig de 2017 a les 09:01
Els veïns han penjat cartells de venda i pancartes als balcons de l'edifici | Darío Albert
Els veïns de la comunitat de l'edifici del carrer Girona que rebrà el nou Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de Tremp han iniciat els darrers dies una acció de protesta contra la ubicació d'aquest nou centre d'acolliment de menors tutelats, que preveu iniciar la seva activitat a partir del curs vinent.

Els veïns estan a favor d'aquest servei, però consideren que una comunitat de propietaris no és el lloc més adient per ubicar un centre d'aquestes característiques i demanen a l'Ajuntament de Tremp que en reconsideri la seva ubicació. Per fer palès el seu malestar han penjat cartells de venda i pancartes amb el lema CRAE sí, aquí no és el lloc als balcons de l'edifici.

Representants municipals i dels veïns s'han reunit en les darreres setmanes per trobar un punt d'entesa. L'ajuntament defensa que no pot impedir el desenvolupament de les seves activitats a una entitat, la que finalment gestioni el CRAE, que compleix amb tots els requisits. "El que podem fer, i així ha estat, és transmetre'ls el malestar dels veïns", explica la regidora de Benestar, Míriam Pla.

No obstant això, el consistori està buscant des de fa unes setmanes espais alternatius "que generin consens", segons ha assenyalat l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. "S'han buscat altres emplaçaments, hem donat alternatives a l'entitat, però per motius econòmics o d'ubicació els espais no els semblen viables". Alguns d'aquests espais, segons ha explicat, són les antigues escoles de Vilamitjana o algunes cases unifamiliars de la ciutat, els propietaris de les quals han estat temptejats sense èxit.
 

Els veïns estan en contra de la ubicació del CRAE. Foto: Darío Albert


Ubach creu que no tindria cap sentit canviar la ubicació del centre si el nou emplaçament provoca malestar en un altre carrer o comunitat de veïns, i ha afegit que l'Ajuntament continuarà buscant un espai que no generi rebuig. L'última decisió, però, la tindrà l'entitat. "Ells saben millor que ningú què necessiten i quines condicions són les més òptimes pel desenvolupament dels infants", ha recordat.

Què és un CRAE?

Els Centres Residencials d'Acció Educativa són serveis residencials d'acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris -infants i adolescents- mentre no poden retornar amb la seva família o se'ls troba una família acollidora. Tots els centres residencials d'acció educativa tenen un projecte educatiu validat i els professionals d'atenció directa són educadors socials.

El nou centre de Tremp oferirà 10 places per a infants i adolescents tutelats i preveu donar feina a una desena de professionals -vuit educadors socials i un coordinador-, que es prioritzarà que siguin de la comarca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació