Dijous, 25 d'abril de 2024
Educació

Presenten a Sort els dos nous cicles orientats al medi ambient i el turisme

L'Institut Hug Roger III impartirà el primer cicle formatiu de guia i informació en l'àmbit mediambiental de Lleida

Redacció 23 de maig de 2017 a les 09:24
Cullerés s'ha reunit aquest dilluns amb els agents del territori | ACN
L'Oficina Comarcal de Turisme de Sort ha acollit aquest dilluns la presentació dels dos nous cicles formatius que l'Institut Hug Roger III de Sort impartirà a partir del curs que ve. Es tracta del Cicle Formatiu de Grau Mitjà orientat a la formació en activitats comercials en l'àmbit turístic i el Grau Superior orientat a formació, guia i assistències turístiques en l'àmbit mediambiental, únic en tota la demarcació de Lleida.

Tots dos cicles son el fruit d'un treball de planificació estratègica i de col·laboració entre l'Institut Hug Roger III, el Departament d'Ensenyament, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'Ajuntament de Sort, i el teixit empresarial del territori. L'objectiu és oferir una formació que a més d'orientar-se a les necessitats del sector turístic doni resposta a les demandes locals del territori i aprofiti les oportunitats existents.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Miquel Àngel Cullerés, ha explicat durant la presentació que el cicle de Grau Superior servirà també perquè gent amb experiència laboral pugui obtenir una formació reconeguda pel departament d'Ensenyament. Cada cicle compta amb unes 30 places.

Un dels cicles formatius va destinat al sector turístic i l'altre al donar a conèixer el medi ambient. Cullerés ha dit que Sort és el lloc idoni per impartir aquest segon curs degut a l'entorn. Cullerés ha explicat que aquests cursos també estan pensats per ajudar a fixar els joves al territori i que trobin en aquest sector una sortida laboral.

Aquests dos nous cicles se sumen als ja existents: el Grau Mig de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural i el Grau Superior en animació d'activitats físiques i esportives. La posada en marxa dels nous cicles coincideix amb el trentè aniversari de l'Institut.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació