Dijous, 25 d'abril de 2024
simulacre

Realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia de la Pobla

L'exercici, que s'ha fet a l'interior d'un túnel situat entre les estacions d'Àger i Cellers, ha servit als Bombers per provar els carretons cedits per FGC

Redacció 19 de maig de 2017 a les 14:58
Els Bombers provant els carretons d'emergències cedits per FGC | Bombers
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han realitzat aquesta passada matinada un simulacre d'incendi al comboi d'un tren de la línia ferroviària Lleida-la Pobla de Segur, concretament a l'interior d'un túnel situat entre les estacions d'Àger i Cellers.

FGC ha posat en pràctica el seu pla d'autoprotecció per avaluar els procediments d'actuació davant d'una emergència i la interfase entre el seu pla i el pla d'emergències de Protecció Civil de la Generalitat. L'exercici també ha servit per comprovar la coordinació, els protocols d'avisos i de comunicació entre tots els actuants, i l'eficàcia dels carretons d'emergències cedits per FGC.

Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat 18 efectius i 7 vehicles (3 camions, 4 vehicles lleugers i l'autoescala). Han extingit l'incendi i evacuat els ferits fins a zona segura. Han evacuat els ocupants del tren fins al punt de reunió, se n'ha fet el recompte i s'han atès i filiat els ferits.

Per part dels Mossos d'Esquadra hi han treballat dues dotacions de seguretat ciutadana de la comissaria de Balaguer i dues dotacions més de trànsit. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha desplaçat al lloc de l'incident una unitat amb dos tècnics en emergències sanitàries i un comandament del SEM amb el seu vehicle. Un cop feta la recepció dels ferits, se'ls ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l'hospital de destí més adient segons la seva patologia.
 

El simulacre ha generat un gran desplegament de cossos d'emergències. Foto: Protecció Civil


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha activat el seu Pla d'Autoprotecció (PAU) en emergència general, i ha mobilitzat un cap d'emergència (cap de línia), un regulador de circulació a Balaguer, un maquinista i un agent especialitzat del tren, un cap de sala del Centre de Comandament Integrat de Rubí i un observador.

Protecció Civil de la Generalitat ha mobilitzat al lloc del simulacre 2 observadors, i els efectius de guàrdia al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. També hi ha hagut la participació d'observadors dels diferents cossos d'emergències i una dotzena de figurants que han fet de passatgers del tren.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació