Dimarts, 23 d'abril de 2024
talls de llum

Baix Pallars reclama una solució a les «repetitives anomalies» en el subministrament elèctric

Veïns i ajuntament presenten una reclamació conjunta i un recull de signatures a Endesa | Denuncien microtalls i alteracions en la tensió de la línia elèctrica que acaben malmetent els electrodomèstics

Jordi Ubach Llorens 12 de maig de 2017 a les 11:42
Imatge del poble de Peramea, al municipi de Baix Pallars, un dels nuclis que pateix les afectacions | Diputació de Lleida
Els veïns de Baix Pallars, a través de l'Associació de Veïns i Veïnes "lo Pedrís", i l'Ajuntament de Baix Pallars han presentat una reclamació col·lectiva a la companyia elèctrica Endesa en la que mostren el seu malestar per les "repetitives anomalies" en el subministrament elèctric que pateixen de manera reiterada les poblacions del municipi.

Els afectats denuncien "microtalls" de llum, que s'han agreujat en els darrers anys i que generen "greuges" als veïns a nivell particular i als negocis locals, com granges, cases de turisme rural o restauració. Juntament a la reclamació, els veïns han presentat un recull de 158 signatures de veïns de tots els nuclis del municipi, així com una relació de les incidències dels últims anys.

La demanda sol·licita una actuació i reparació per part d'Endesa que normalitzi el subministrament. Així mateix, els veïns reclamen a la companyia que faciliti un informe explicatiu de l'estat i el manteniment de les línies elèctriques i que doni resposta a les reclamacions.

Els veïns també demanen que se'ls bonifiqui en les futures factures d'acord a les incidències que han patit, unes afectacions "que venen de fa anys" però que s'han agreujat en els darrers mesos, segons explica Sílvia Gilart, portaveu de l'associació de veïns. Gilart confessa que els microtalls són "constants" i que s'accentuen "quan cauen quatre gotes d'aigua o hi ha una nevada".

L'alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que des del consistori ja fa més de dos anys que es reclama una actuació, però per ara no han trobat resposta per part de la companyia elèctrica. Semino ha detallat que els talls de llum provoquen "pujades i baixades de tensió" que malmeten els electrodomèstics. Espera que aquesta actuació conjunta faci "pressió" i normalitzi la situació. 

Semino ha afegit que el repetidor de televisió instal·lat a Corrotes també s'ha fet malbé arran d'aquests talls, afectant la recepció d'alguns canals de televisió.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació