Divendres, 19 d'abril de 2024
esport i valors

«Barçakids» arriba al Pallars per promoure els valors de l'esport

El projecte es desenvoluparà a la Pobla de Segur, Esterri d'Àneu i Sort fins el 17 de maig

Redacció 9 de maig de 2017 a les 13:16
El projecte BarçaKids fomenta els valors en el món de l'esport | FCB
El programa itinerant Barçakids, que forma part d'una iniciativa impulsada per la Fundació del FC Barcelona, estarà al Pallars fins el dia 17 de maig. L'objectiu del projecte, que s'ha instal·lat a Sort, Esterri d'Àneu i a la Pobla de Segur, és fomentar i consolidar valors a través dels principis pedagògics de l'esport, del joc i de la participació activa i inclusiva.

El seu programa escolar itinerant està dirigit als centres educatius de primària, i el curs 2016-2017 assoleix la seva cinquena edició. Tot aquest temps hi han participat escoles d'arreu de Catalunya. Sota el lema de Qui té valors guanya!, Barçakids proporciona recursos lúdics i didàctics per educar en valors a casa i a l'aula, i consultar l'actualitat del nostre dia a dia.

Aquest programa pedagògic, dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys, celebra enguany la seva cinquena edició. L'objectiu del programa és treballar, amb dos grups classe, durant un dia (de nou del matí a quatre de la tarda), els valors mitjançant l'esport i altres situacions de la vida quotidiana dels infants: l'escola, la casa i l'entorn.


A més, Barçakids promou en els infants l'anàlisi i el coneixement d'hàbits i actituds que generen canvis que els ajuden a créixer personalment i col·lectivament a través de procediments diversos, dinàmics i innovadors, on l'esport és l'eix motivacional.

El programa Barçakids té dues línies de treball: una de presencial i una altra de virtual. La presencial ofereix a les escoles treballar els valors a través d'unitats didàctiques, i la virtual, la creació d'una plataforma virtual que complementa i dóna continuïtat a la presencial, però que alhora s'obre a la participació de tota la comunitat internauta.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació