Dimecres, 24 d'abril de 2024
Tecnologia

Cinc alumnes de Tremp, premiades per una aplicació mòbil sobre salut

S'han presentat al "TecnhovationChallenge", un programa que vol enfortir el rol de les dones a través de la programació tecnològica

Redacció 9 de maig de 2017 a les 10:04
L'equip està format per cinc adolescents de Tremp i la seva mentora | Carme Badia
Cinc alumnes del col·legi Maria Immaculada i de l'INS Tremp han desenvolupat l'aplicació "MeetYourHealth" per presentar-la al concurs d'innovació TecnhovationChallenge 2017. L'equip Code4Core, format per cinc adolescents de segon i tercer d'ESO, han quedat terceres al nivell territorial de Catalunya. La presentació es va dur a terme el passat dissabte al Caixa Fòrum de Barcelona. 

L'aplicació posa a disposició de l'usuari eines per ajudar-lo en aspectes relacionats amb la seva salut com programar alarmes per cada dosi de medicament i recordatoris de les visites al metge, escriure-hi anotacions o comprovar quin hospital hi ha més a prop. Conjuntament a l'aplicació, les noies han enregistrat un vídeo en anglès per explicar el seu funcionament.


Tant les integrants del grup com la seva mentora, Carme Badia, destaquen que ha estat una experiència extraordinària i consideren molt interessant el seu projecte ja que resolia un problema de la societat. El jurat de la competició estava format per treballadors d'empreses de prestigi, com Microsoft, HP o Vodafone, entre d'altres. 

TecnhovationChallenge és un programa creat per Iridescent l'any 2000 i compta amb el suport de Google i UNWomen. L'objectiu d'aquesta organització és enfortir el rol de les noies a la societat a través de l'ús de la programació i reduir l'escletxa de gènere en matèria de tecnològica. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació