Dijous, 18 d'abril de 2024
caça

La Generalitat elaborarà una llei pròpia de caça

Actualment, l'activitat cinegètica es regula per una normativa estatal del 1970

Redacció 22 d'abril de 2017 a les 13:20
La Generalitat vol adequar la normativa de caça a les necessitats actuals | Jordi Marsal
El Departament d'Agriculutra, Ramaderia, Pesca i Alimentació està elaborant una llei pròpia de caça de Catalunya, amb especial atenció als equilibris entre diferents activitats i a la prevenció i mitigació de riscos i perjudicis originats per les sobrepoblacions d'algunes espècies. 

A Catalunya, l'activitat cinegètica està regulada per la Llei 1/1970, del 4 d'abril. Segons el departament, aquesta llei ha quedat antiquada i desfasada a la realitat social i mediambiental. La caça està dissenyada a nivell legislatiu com una activitat "de lleure". Des de la Generalitat es considera que ara hi ha altres necessitats, com el control de danys i la gestió per a un medi equilibrat i sostenible. 

La nova normativa es vol elaborar amb el consens i la participació dels principals sectors relacionats amb la fauna cinegètica. És per això que el departament s'està reunint amb diferents agents per avançar en la redacció de la llei. L'envelliment dels caçadors i la seguretat, tant alimentària com per les armes que s'utilitzen, van ser un dels temes de debat de la primera d'aquestes trobades informatives, celebrada a Vic. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació