Divendres, 19 d'abril de 2024
falles

Els fallaires d'Alins instal·len l'escultura de ferro d'una falla al Botanal

Pesa 45 quilos i és obra del forjador Jordi Palau | El punt de partida de la baixada del Botanal ha estat batejat com el Reposador de les Falles

Jordi Ubach Llorens 21 d'abril de 2017 a les 10:35
Els fallaires d'Alins a la zona on s'ha instal·lat l'escultura | Fallaires d'Alins
Una quarantena de persones relacionades amb el món fallaire, entre membres de l'Associació Cultural i de Fallaires d'Alins, voluntaris i amics, van pujar el passat divendres en un dels punts de partida de la baixada de falles de la població, a la zona del Botanal, per instal•lar-hi una escultura de ferro en forma de falla obra del forjador i amic de l'associació, Jordi Palau.

Junt a la falla, de 45 quilos de pes i uns 130 centímetres de llarg, hi figura un poema escrit per Anna Saboya, membre de l'organització de les falles. Abans de pujar-la, l'escultura ha estat exposada uns mesos al poble perquè la gent la pogués veure. Un cop penjada, es va fer la inauguració de l'escultura, i la zona del punt de partida de la baixada del Botanal va ser batejada com el Reposador de les Falles.
 

Jordi Palau, amb la falla de ferro que ha forjat. Foto: Fallaires d'Alins


Aquesta és la segona escultura que es forja especialment per les falles d'Alins, una població molt vinculada amb el ferro, on cada any s'hi celebra la Fira del Ferro Pirinenc. Fa uns anys es va instal·lar a l'altre punt de partida de la baixada, a Sant Quirc, l'escultura d'una falla major feta per un grup de forjadors.
 

Els fallaires d'Alins a la zona batejada com el Reposador de les Falles. Foto: Fallaires d'Alins

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació