Dijous, 18 d'abril de 2024
Pressupostos

El PDECat denuncia que els pressupostos de l'Estat desatenen el territori

La formació considera que els comptes pressupostaris "són la prova de la desconnexió de l'Estat vers Catalunya"

Redacció 20 d'abril de 2017 a les 10:12
Els membres del PDECat, en roda de premsa | PDECat
El Partit Demòcrata de Catalunya (PDECat) de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran ha denunciat aquest dimecres que el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2017 presentada per l'executiu espanyol "desatén" la demarcació i "és la prova de la desconnexió de l'Estat vers Catalunya i, en concret, pel que fa a les inversions en les comarques lleidatanes i pirinenques".

El president de la vegueria de Lleida del PDECat, Joan Reñé, la presidenta de la vegueria del Pirineu i senadora, Mayte Rivero i el diputat al Congrés, Toni Postius han valorat aquest dimecres la proposta de pressupostos de l'Estat per al 2017 en relació amb les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran.

La formació ha recordat "les inversions no executades i les promeses incomplertes" com ara les millores a l'N-240, entre Lleida i les Borges Blanques, a l'N-230, N-260, l'execució de la totalitat de l'A-14, entre la capital del Segrià i la Val d'Aran, o a la línia ferroviària entre Lleida i Manresa, "on la partida és inexistent".

El Partit Demòcrata també ha remarcat la "nul·la" inversió en el projecte del Corredor Mediterrani i ha tornat a reclamar la connexió de Lleida amb aquest eix ferroviari, "que garantiria la viabilitat i competitivitat de les mercaderies del sector agroalimentari del territori lleidatà". El PDECat ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat "perquè aquests pressupostos no s'ajusten a les necessitats dels catalans i molt menys dels lleidatans i pirinencs".

Rivero ha manifestat que els pressupostos de l'Estat per al 2017 "són l'expressió de la voluntat política" del govern popular "i la seva execució és la prova d'esforç d'aquesta voluntat". "L'estat espanyol sempre ha suspès en inversions a Catalunya, i especialment, a les comarques lleidatanes i pirinenques", ha sentenciat la senadora.
 
Toni Postius ha criticat que aquests pressupostos "eixamplen el dèficit fiscal i no responen a les necessitats de Catalunya i de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran". A més, ha recalcat que "les inversions respecte a l'any anterior disminueixen un 46% tenint en compte que es venia d'uns pressupostos prorrogats on les inversions previstes no han estat executades".

Altrament, el PDECat també ha posat de relleu la reducció pressupostària del Ministeri d'Agricultura, que se situa entorn del 8%, "fet que afecta al sector agroalimentari i agroindustrial de les comarques lleidatanes i pirinenques".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació