Dissabte, 20 d'abril de 2024
xarxa elèctrica

La Generalitat mesurarà la qualitat i la continuïtat de la xarxa elèctrica

Ho ha anunciat el conseller Baiget després d'una reunió amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida

ACN 12 d'abril de 2017 a les 11:11
Baiget, reunit amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida | ACN
La Generalitat de Catalunya instal·larà enregistradors a la xarxa elèctrica per mesurar la qualitat del subministrament en els municipis de la demarcació de Lleida que pateixen microtalls de manera constant. Ho ha explicat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que s'ha reunit aquest dimarts a la Diputació de Lleida amb el president de l'ens, Joan Reñé, i presidents de consells comarcals del territori.

Aquesta mesura està orientada a documentar les queixes de diferents consells comarcals sobre els microtalls de subministrament. Els resultats d'aquestes proves determinaran si cal emprendre actuacions urgents en la xarxa elèctrica a curt i mig termini. Les mesures s'iniciaran "en breu" i s'allargaran durant una setmana, ha afegit. En aquest sentit, Reñé, demana a Endesa que prengui mesures al respecte ja que els microtalls són "reiterats" i als alcaldes els costa contactar amb l'empresa quan aquests succeeixen. 

Les conseqüències de la nevada

Pel que fa als problemes elèctrics a diversos municipis els dies 24, 25 i 26 de març a causa de les nevades, Reñé ha assegurat que van existir "dèficits clars" en el subministrament. En aquest sentit, Baiget ha recordat que es va obrir immediatament un expedient informatiu a Endesa i que estan en procés de rebre la informació per part de l'empresa. El termini s'acaba el 5 de maig i llavors, ha afegit, es decidirà si s'obre un expedient sancionador o no.

Baiget ha exposat als alcaldes que el fenomen climatològic dels dies 24 i 25 de març va produir 137 incidents a la xarxa de mitja tensió i 159 incidents a la xarxa de baixa tensió de la demarcació, que van arribar a deixar sense subministrament elèctric un màxim d'uns 17.000 usuaris fins al dia 26. En total, van caure a terra 8 suports i fins a 5,5 km de línies.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació