Dissabte, 20 d'abril de 2024
Motorada

​La Motorada passarà pel Pallars en una marxa a favor de la independència

El col·lectiu "motard" farà parada a Sort per celebrar un acte de lliurament de la motoestelada

Redacció 11 d'abril de 2017 a les 10:38
Una manifestació independentista de la Motorada | Montse Serra Latre
El col·lectiu de la Motorada ha impulsat la primera edició de "Donem la volta al país". En la primera etapa de la ruta, el 29 d'abril, la marxa passarà pel Pallars, i creuarà poblacions com Tremp, la Pobla de Segur o Sort. L'activitat té per objectiu mobilitzar els motoristes del Principat en un acte reivindicatiu en favor de la independència. 

A la capital del Pallars Sobirà se celebrarà un acte de lliurament de la motoestelada, la bandera independentsita del col·lectiu motard creada per la Motorada, així com una lectura d'un manifest en favor de la llibertat del poble de Catalunya per decidir el seu propi futur. Està previst que la marxa arribi a Sort cap a un quart d'una del migdia. 

Totes les poblacions on el col·lectiu s'aturarà tenen una vinculació amb els fets ocorreguts durant la Guerra de Successió. En aquest sentit, els participants a la Motorada s'aturaran a Sort per la relació que tenia el general Moragues amb la població pallaresa. 

"Donem la volta al país" és una activitat de tres dies pensada per unir diferents poblacions del Principat al llarg de més de 1.000 quilòmetres i els quatre punts cardinals. La sortida tindrà lloc a Cardona, símbol de la resistència catalana davant les tropes borbòniques al segle XVIII, i la finalització al Born, a Barcelona.

Les inscripcions avancen a bon ritme i es preveu tancar quan s’assoleixi la xifra de 100 motocicletes per una qüestió de seguretat i logística. A banda de les motos oficials de la ruta-manifestació, diferents col·lectius ja han anunciat que se sumaran puntualment per acompanyar la columna oficial, pel què a diferents trams es preveuen centenars de participants més. 
 

Ruta prevista de la Motorada

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació