Dijous, 25 d'abril de 2024
dis la teva!

Sortida a Barcelona al voltant de Mercè Rodoreda

«Vam passar unes hores del més pur i dur divertiment. Un dia feliç, diferent i entretingut que volem que es repeteixi més sovint»

Redacció 31 de març de 2017 a les 10:12
El passat dia 18 de març, com a activitat extra del club de lectura per adults de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, es va programar una sortida cultural a Barcelona que tenia com a meta completar el coneixement de l'escriptora Mercè Rodoreda, de la qual s'havia llegit el mes de gener Mirall Trencat.

Per a fer-ne major difusió es va obrir al públic en general, i ens vam aplegar 39 persones. Podem dir que va ser un èxit total d'assistència. En autocar, a les 9 en punt vam sortir de Tremp i cap a les 12:00 hores estàvem a Barcelona. La primera parada va ser recórrer a peu amb la guia Anna Maluquer, experta en l'autora, els carrers del barri de Sant Gervasi on la Mercè va néixer i va descriure amb tanta tendresa com exactitud en les seves novel·les.

En aturar-nos davant d'un edifici, plaça o carrer, l'Anna ens donava una explicació general i llegia el fragment que hi tenia relació. En acabar el recorregut vam anar a dinar a la Fonda de Sant Gervasi, de directa vinculació familiar amb Salàs de Pallars. El tracte i el menjar, boníssim. Vam acabar la jornada al Teatre Nacional de Catalunya veient l'obra La Sra. Florentina i el seu amor Homer, també de l'escriptora, dirigida per Sergi Belbel i interpretada per coneguts actors de l'escena catalana.
 

Foto de família a les portes del Teatre Nacional de Catalunya. Foto: Biblioteca Maria Barbal


Allí ens esperava la Maria Barbal, l'escriptora de capçalera de la Biblioteca, que va voler acompanyar-nos. Vam passar tres hores, tres hores!, del més pur i dur divertiment. La tornada a casa va ser després de fer-nos la foto de família. Un dia feliç, diferent i entretingut que volem que es repeteixi més sovint.

Guillermina Subirá i Jordana
Membre del club de lectura de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació