Dijous, 25 d'abril de 2024
dia internacional de les dones

Llibres no sexistes per les escoles i instituts del Pallars Sobirà

​El Consell Comarcal entrega lots de contes i llibres als Instituts de Sort i Esterri d'Àneu i a les escoles de la ZER Alt Pallars coincidint en el Dia de les Dones

ACN 8 de març de 2017 a les 18:16
L'acte ha tingut lloc a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, a Sort | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprofitat la celebració del Dia internacional de les Dones, aquest dimecres, per fer entrega d'un lot de 40 contes no sexistes a la ZER Alt Pallars perquè pugui itinerar per les diferents escoles que la conformen. També s'ha aprofitat l'acte per entregar una selecció de llibres als centres d'ensenyament secundari de Sort i Esterri d'Àneu perquè puguin crear la prestatgeria per a la igualtat a les biblioteques dels centres.

En una primera fase es va facilitar un lot de 40 contes no sexistes per a menors de 12 anys a les biblioteques de Sort i Esterri. Durant la celebració del Dia de les Dones, els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Hug Roger III de Sort han fet una lectura de microrelats. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha presentat l'acte i la vicepresidenta del Consell Comarcal, Anna Panisello, ha llegit un manifest.
 

Alumnes de 4t d'ESO llegint relats sobre dones. Foto: ACN


Aquest 2017, un cop els materials estiguin ja disponibles a les biblioteques i els centres educatius, és previst realitzar un parell de xerrades adreçades tant a les famílies com al professorat i editar un fulletó per tal de donar a conèixer, d'una banda, eines que ajudin a fer una lectura crítica dels contes clàssics o contes que continguin elements de discriminació.

A l'Oficina Comarcal de Turisme ha quedat instal·lada l'exposició Pallareses del món. És un recull d'imatges i històries de vida que vol retre homenatge a dones que han hagut de deixar el seu lloc d'origen per buscar un millor futur per a elles i les seves famílies. Totes tenen en comú el procés migratori i la comarca del Pallars Sobirà.
 

L'acte a Tremp ha tingut lloc a l'Institut de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació