Dissabte, 20 d'abril de 2024
hoteleria

Un curs forma joves del Pallars per oferir gent qualificada al sector de l'hoteleria

El projecte "Servint Oportunitats" dona sortida a joves amb vulnerabilitat educativa, sense cap formació professionalitzadora o amb dificultats d'inserció laboral

ACN 3 de març de 2017 a les 11:12
Una jove fent pràctiques amb una safata a l'Hotel Terradets | ACN
El projecte "Servint Oportunitats" està formant a joves del Pallars en hoteleria, manipulació i coneixement del producte de proximitat amb l'objectiu de donar-los una sortida professional o ajudar-los al retorn al món educatiu. Es tracta d'un curs de Garantia Juvenil del Servei d'Ocupació de Catalunya destinat a joves amb vulnerabilitat educativa, sense cap formació professionalitzadora o amb dificultats d'inserció laboral.

Entre la formació que aquests joves reben destaca els coneixements de sala i tot el relacionat amb el funcionament d'un hotel; càtering i conserves; formatges i làctics; cuina amb productes de proximitat i viticultura. La inserció laboral o el retorn als estudis dels joves que van realitzar un curs similar l'any passat es situa per sobre el 80%.

El curs de sala es realitza a l'Hotel Terradets de Cellers on els alumnes reben la formació dins les instal·lacions d'un establiment en ple funcionament, afavorint una formació integral i completa. Gabi Serra, responsable de l'àrea de restauració de l'Hotel Terradets, ha explicat que cursos com aquests han de permetre tenir gent qualificada a la zona de la qual poder disposar i no haver de recórrer a professionals de fora del Pallars.

Anna Sentinella, una de les directores de PAI2, empresa que lidera el projecte "Servint Oportunitats", ha explicat que el sector de l'hoteleria i la restauració, lligat al turisme, va en alça en aquestes comarques i la demanda de professionals requereix la necessitat d'una formació específica.

La formació que reben els joves està estretament lligada al territori i la formació es desenvolupa a llocs com al celler Terrer de Pallars, a l'obrador És Pallarès, a la formatgeria Clara de Surp, a l'Hotel Pessets de Sort o l'Hotel Terradets de Cellers. L'Associació Gastronòmica La Xicoia serà l'encarregada d'ensenyar als joves a cuinar amb productes de proximitat.
 

Imatge de la classe pràctica en un menjador de l'Hotel Terradets de Cellers. Foto: ACN


Joan Sarrias, director de l'Oficina de Treball de Tremp, ha explicat que aquests programes de formació i inserció proporcionen la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional i faciliten l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. Sarrias ha explicat que des dels programes de Garantia Juvenil del Pallars s'ha orientat, format o contractat uns 300 joves.

Una de les principals dificultats en què es troben els alumnes d'aquest curs és la manca de transport públic que faciliti el moviment entre el Pallars Sobirà i Pallars Jussà. Sentinella ha explicat que el transport públic existent està pensat per arribar a Lleida o Barcelona i no per moure's internament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació