Dissabte, 20 d'abril de 2024
caça

​Ipcena denuncia que Llimiana hagi autoritzat la caça d'isards al Montsec

L'entitat ecologista no descarta portar als tribunals una acció que considera "exclusivament recaptatòria" i reclama a Agricultura que ho aturi

ACN 10 de febrer de 2017 a les 17:10
Membres d'Ipcena a la roda de premsa d'aquest matí | ACN
L'entitat ecologista Ipcena ha denunciat aquest divendres i per escrit a Agricultura que l'Ajuntament de Llimiana, amb el beneplàcit del departament, ha aprovat tres autoritzacions per caçar isards al Montsec de Rúbies. Ipcena recorda que en aquest indret es troba una petita població d'uns vint exemplars que, juntament amb un altre petit grup que es va localitzar al congost del Segre, a Camarasa (Noguera), constitueixen els dos grups situats a la part més meridional respecte als Pirineus, que és la seva àrea natural i d'on procedeixen.

Des d'Ipcena reclamen que el departament d'Agricultura faci marxa enrere i no descarten denunciar-ho als tribunals perquè, segons els ecologistes, no suposen cap perill per les persones ni l'agricultura ja que "viuen als cims i mengen herba". A més, recorden que la caça d'isards només es pot autoritzar si s'acredita un cens excessiu de l'espècie. 

El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, ha alertat que vint exemplars d'isard en una zona de 20.000 hectàrees no es pot considerar un cas d'excés en el cens de l'espècie. Denuncien, per tant, que l'autorització per caçar tres exemplars de l'Ajuntament de Llimiana té una finalitat "exclusivament recaptatòria", d'uns 800 euros cada exemplar. Aquesta mesura, recorden, és contrària a la conservació i la biodiversitat d'una espècie singular del Prepirineu exterior, el PEIN i la CEPA de les Serres del Montsec i Mont-roig. 

Des d'Ipcena consideren que la gestió de l'administració respecte a l'autorització per caçar isards al Montsec és "irresponsable", "ineficient" i "antiètica" i demana que s'aturin les dues mesures i que s'obri un expedient de revisió d'aquests procediments.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació