Dijous, 25 d'abril de 2024
patrimoni

L'església de Sant Romà d'Abella, en mans del Bisbat d'Urgell

L'informe tècnic encarregat per l'ajuntament corrobora el mal estat de la teulada però en descarta danys estructurals | El Bisbat d'Urgell, propietari de l'església, decidirà finalment si la tanca al culte

Jordi Ubach Llorens 10 de febrer de 2017 a les 11:53
Vista interior de la teulada de l'església de Sant Romà d'Abella | Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà
L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ja té a la seva disposició els resultats de l'estudi encarregat per avaluar l'estat de l'església de Sant Romà d'Abella, després que el Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà alertés fa un mes del mal estat de la teulada de l'edifici i en demanés el tancament, al·legant el perill que suposava per als feligresos.

Segons fonts municipals, l'informe tècnic ha confirmat el deteriorament de la coberta de l'església, que haurà de ser reparada, però n'ha descartat danys estructurals. Ara, segons han indicat les mateixes fonts, el consistori farà arribar els resultats d'aquest informe al Bisbat d'Urgell, propietari de l'església, que serà finalment qui decidirà si aquesta es tanca al culte.

L'alcalde d'Isona i Conca Dellà, Constante Aranda, ha indicat que abans d'iniciar la reparació de la teulada se n'haurà de quantificar el cost, i ha mostrat la voluntat del consistori i dels veïns del poble de col·laborar en el seu finançament. No obstant, l'alcalde ha admès que caldrà demanar ajuts, ja que amb recursos propis "no n'hi haurà suficient", ha dit.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació