Dissabte, 20 d'abril de 2024
tv3

El Front del Pallars a «Trinxeres», la «road movie» de TV3 sobre la Guerra Civil

El primer capítol fa un recorregut des d'Isavarre a Tremp, repassant els punts més conflictius del Front del Pallars

Redacció 6 de febrer de 2017 a les 10:45

Mapa general del recorregut del programa pel Front del Pallars Foto: TV3


"Trinxeres", el nou programa de TV3 en format road movie que repassa l'últim gran front de la Guerra Civil a Catalunya, s'ha estrenat aquest diumenge dedicant un capítol al Front del Pallars. El viatge comença a la part nord del front de guerra, als entorns d'Esterri d'Àneu, per explicar l'ocupació franquista a les Valls d'Àneu.

El recorregut continua fins a Llavorsí per descobrir les restes d'una de les batalles més sagnants i desconegudes de la guerra a Catalunya: la Batalla de Baladredo (Biuse), on van morir molts soldats republicans, molts d'ells de la Lleva del Biberó. A més, l'equip recorrerà Sort, la Pobla de Segur, Tremp i la Conca Dellà: Isona, on es van disputar batalles al Mont de Conques i a la Serra de Sant Corneli.

En el primer capítol, "Trinxeres" descobreix històries com la de Juanita Cònsol, de Casa Constanset d'Isavarre, que explica com el seu avi, juntament amb nou persones més, va ser afusellat i enterrat en una fosa comuna enmig d'un prat. Un altre testimoni és el de Daniel Ramoneda, de 96 anys, supervivent d'una de les batalles més importants del front del Pallars.
 

VÍDEO: Recupera el capítol dedicat al Front del Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació