Dijous, 25 d'abril de 2024
fitur

«El Cinquè Llac», premi Fitur al millor producte de turisme actiu de Natura

Les comarques pallareses es promocionen a la Fira Internacional de Turisme de Madrid | El turisme de Lleida tanca el 2016 amb el millor registre dels darrers set anys tant en el nombre de visitants com de pernoctacions

Jordi Ubach Llorens 19 de gener de 2017 a les 09:18
Núria Martí, de l'agència Pirineu Emoció, recollint el diploma a Madrid | El Cinquè Llac
Fitur i la revista Aire Libre han concedit el premi al millor producte de turisme actiu en l'apartat de Natura a la ruta "El Cinquè Llac", l'itinerari circular de senderisme en cinc etapes pel Pirineu de Lleida, entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, amb sortida i arribada a la Pobla de Segur. La ruta ha estat premiada en el marc del saló Fitur, que se celebra fins el dia 22 a Madrid, amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament i la comercialització de la indústria turística i projectar aquells productes turístics de major qualitat.

El diploma acreditatiu ha estat lliurat aquest migdia per la directora de la revista Aire Libre Paloma Fernández en un acte que ha tingut lloc a l'estand de Catalunya i que ha tingut la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. També hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, així com diferents empresaris de la zona. El guardó l'ha recollit Núria Martí, de l'agència receptiva Pirineu Emoció.

La ruta "El Cinquè Llac" ja ha rebut altres distincions, i combina d'una banda un paisatge meravellós i un entorn encara desconegut amb uns allotjaments amb encant i una gastronomia de muntanya variada i de qualitat. Tot plegat constitueix una ruta molt especial i molt ben valorada per tots els qui l'han completat. Amb motiu d'aquest guardó, la revista Aire Libre publicarà un reportatge sobre la ruta.

El Pallars es promociona a Fitur

Les noves propostes turístiques de Lleida i les comarques pallareses tenen un lloc destacat en l'oferta turística de Catalunya a la 37a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2017, que s'ha inaugurat aquest dimecres a Madrid. El patronat de Turisme de la Diputació de Lleida hi participa dins l'estand de Catalunya de l'Agència Catalana de Turisme amb les marques "Pirineus" i "Terres de Lleida" per tal de donar a conèixer tota l'oferta de turisme que proposa la demarcació.

Entre l'oferta de turisme que es promociona destaca el patrimoni cultural i natural que ha estat reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat i s'ha convertit en un atractiu turístic de primer ordre: les falles del Pirineu. També es promociona l'astroturisme, una de les principals bases econòmiques de la zona del Montsec, certificada com a Destinació Turística i Reserva Starlight.
 

Representants turístics i polítics de Lleida i el Pirineu, junts a Fitur. Foto: Patronat de Turisme


A més de tots aquests reconeixements obtinguts fins ara, la Conca de Tremp-Montsec aspira a ser reconeguda com a Geoparc Mundial de la Unesco, atès que és un territori excepcional per a l'observació, l'aprenentatge i el gaudi de les ciències de la terra gràcies a l'alt valor del seu patrimoni geològic, paleontològic, miner, arqueològic i astronòmic, que el converteixen en un atractiu turístic. 

El turisme de Lleida tanca el 2016 amb el millor registre dels darrers 7 anys

El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida ha tancat l'any 2016 amb el millor resultat dels darrers set anys, tant en el nombre de visitants com de pernoctacions als establiments de turisme reglat, segons l'enquesta d'ocupació turística de l'INE. Aquestes dades d'ocupació situen el balanç del 2016 com el millor des de l'any 2009 fins ara. 

Les dades provisionals situen el nombre de turistes allotjats en establiments de turisme reglat de la demarcació de Lleida durant l'any 2016 al voltant d’1.100.000 visitants i les pernoctacions per sobre de 2.725.000. Aquestes xifres provisionals situarien l'’increment produït l'any 2016 amb relació a l'any anterior per sobre del 8% en el nombre de visitants i un augment del 7,40% en el de pernoctacions, quan es van registrar 1.031.547 visitants i es van fer 2.514.165 pernoctacions l'any 2015.

El turisme estranger, per la seva banda, ha mantingut un any més el seu creixement fins a situar-se en el millor registre des que el Patronat de Turisme fa un seguiment de les dades d'ocupació. En concret, el turisme internacional ha tornat a experimentar un nou creixement enguany amb relació a l'any 2015 d'un 13% en el nombre de visitants i un 8,45% en el nombre de pernoctacions, de tal manera que el resultat de l'any 2016 pel que fa al turisme estranger és el millor de tots els temps a la demarcació de Lleida.

Les comarques de Ponent van rebre l'any 2016 uns 171.000 turistes estrangers, els quals van efectuar unes 426.000 pernoctacions i van representar el 15,6 % del volum total de visitants i pernoctacions que es van dur a terme a la demarcació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació