Dissabte, 20 d'abril de 2024

David Carrasco acaba la 'Tor des Geants' en 21ena posició en la seva primera participació

Pallars Digital 13 de setembre de 2013 a les 06:52

REDACCIÓ | El passat cap de setmana va tenir lloc a la Vall d´Aosta (Itàlia) la 4ª edició de la cursa de muntanya més dura del món: la Tor des Geants, amb 330 quilòmetres de recorregut i més de 24.000 metres de desnivell acumulat. El vencedor de la cursa ha estat el basc Iker Carrera, que ha rebaixat amb 6 hores el millor temps de la prova.

L´atleta de la marca Bussetus va sortir diumenge passat a les 10h del matí, per arribar la matinada del dijous a les 5:29h en una 21ena posició molt destacable. Tot i que el corredor pallarès és un expert en curses de muntanya de llarga distància (aquest any ha participat a l´Andorra ultra - Ronda dels cims de 171 Kilòmetres), aquesta cursa ha estat la més llarga que havia realitzat mai.

Les curses d´asfalt i de muntanya estan en ple creixement i  sembla que el Pallars és un bon lloc d´entrenament per als atletes de llargues distàncies. La Vall Fosca és un dels indrets on en David Carrasco 'Kako', juntament amb Eugeni Rosselló, entrenen llargues hores durant l´any, aclimatant el cos a condicions meteorològiques dures i a alts desnivells.

La Tor des Geants va nèixer l´any 2010 i des d´aleshores ha destacat per la seva duresa i per la seva complexitat organitzativa. Més de 1.200 voluntaris col·laboren amb una prova en la qual s'hi involucren fins a 34 ajuntaments i en la que els corredors, escoltats per una trentena de llacs de muntanya i animats per la bellesa de dos parcs naturals, travessen 25 passos de muntanya per sobre els 2.000 metres, aconseguint la cota màxima de 3.300 metres i una mínima de 300.

L´edició de 2014 de la Tor des Geants, la quarta de les organitzades, queda marcada per la mort de Yang Yuan, un ultrafondista xinès de 42 anys que va patir una caiguda mentre afrontava un tram nocturn i es va colpejar el cap amb violència. Hores després, després de ser atès en un primer moment pels propis corredors, l´atleta moria com a conseqüència d'un fort traumatisme cràneo-encefàlic.