Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

L'esquí tanca una campanya de Nadal «positiva» tot i la falta de nevades

La manca de precipitacions fa anul·lar algunes reserves i l'ocupació global es queda al 70%, per sota del previst

Redacció 9 de gener de 2017 a les 09:31
L'estació de Boí-Taüll durant les festes de Nadal | ACN
Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen una campanya de Nadal positiva malgrat la falta de nevades. Els complexos han venut uns 220.000 forfets, un 10% per sobre de les previsions. L'ocupació ha quedat més frenada, excepte per Cap d'Any, quan va arribar al 95%.

Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'anticicló que ha allunyat les nevades del Pirineu ha fet anul·lar algunes reserves i l'ocupació global des del 26 de desembre fins aquest pont de Reis s'ha quedat al 70%, cinc punts menys del previst. En canvi, l'afluència d'esquiadors d'un sol dia ha estat molt bona, "gràcies a la bona feina dels equips de muntanya de les estacions per garantir les millors condicions possibles", com destaca el director del Patronat, Juli Alegre.

L'ens turístic estima que l'esquí ha deixat aquestes festes un impacte econòmic de 40 milions al Pirineu de Lleida. Pel conjunt de la demarcació hi han passat uns 100.000 turistes que han fet 225.000 pernoctacions.

En general les xifres d'aquestes festes nadalenques han estat millors que les de l'any passat, quan la demarcació de Lleida va registrar una ocupació mitjana del 65% i uns 37 milions d'impacte econòmic. Fa un any, les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà van fregar els 200.000 forfets venuts entre el 24 de desembre i el 6 de gener.

Pel que fa a les estacions del Pallars (Espot i Port Ainé) el balanç és "positiu" i les dades finals seran molt millors que les de la temporada passada. Han incrementat la venda de forfets en un 45% respecte a l'any anterior i Boí Taüll també ha augmentat considerablement la venda de forfets respecte la temporada anterior.

El Patronat destaca també el bon resultat de les estacions d'esquí nòrdic que durant tot aquest període festiu de les vacances de Nadal, Cap d'any i Reis han venut un total de 8.769 forfets, dels quals 6.069 han estat d'esquí i altres 2.700 de raquetes. Els dies que han tingut una major afluència de públic han estat els dies 28 i 29 de desembre i el 7 de gener, a l'endemà del dia de Reis.

Tots els complexos d'esquí del Pirineu de Lleida han estat oberts per aquestes dates, llevat de la mixta de Tavascan i la nòrdic de Virós-Vallferrera, només per a usos turístics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació