Dimarts, 23 d'abril de 2024
pessebre

El pessebre de Sort s'inspira aquest any en el batre i la sega

Es podrà visitar a l'església parroquial fins el 24 del gener 2017 en horari de 10h a 20h

Redacció 30 de desembre de 2016 a les 10:39
El pessebre de Sort s'inspira en una activitat tradicional | Benjamin Monté
Des del 5 de desembre del i fins el proper 24 de gener, un altar lateral de l'església parroquial de Sort acull el ja tradicional pessebre de la capital del Pallars Sobirà. El pessebre de Sort, creat per Benjamin Monté i inspirat enguany en l'activitat tradicional del batre i la sega, es podrà visitar fins el 24 del gener 2017 en horari de 10 del matí a 8 de la tarda.

El conjunt del pessebre presenta cada any una novetat dedicada a una de les activitats tradicionals del Pirineu. Enguany l'escenari a destacar és el de l'activitat del batre i la sega. Un espai on es pot veure representada l'activitat de segar amb les seves garbes i cavallons, l'activitat de mallar i batre amb la reproducció d'un ventador i l'activitat de moldre amb la reproducció d'un molí hidràulic en moviment com els del segle XIV.

El pessebre compta amb una dimensió total de 15 metres quadrats i està format per 230 figures. Tots aquests motius i figures estan ben integrats en un paisatge format per diferents escenaris que recorden molts dels racons i activitats del Pirineu, i més concretament de la comarca del Pallars Sobirà, com són els rius i barrancs, la ramaderia i la pesca, les muntanyes i diferents paratges com la Geganta Dormida de Collegats, entre d'altres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació