Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

Arrenca la temporada d'esquí a Espot i Port Ainé

Les estacions de Skipallars obren avui amb el 70% de les seves instal·lacions i bones perspectives pel pont de la Puríssima | Tavascan no pot oferir les instal·lacions d'esquí per falta de neu, però obrirà la zona recreativa

Jordi Ubach Llorens 2 de desembre de 2016 a les 08:27
Port Ainé, a punt per rebre els primers esquiadors de la temporada | Skipallars
Les estacions d'Espot i Port Ainé ja han obert les portes a la nova temporada d'hivern. Ho han fet aquest divendres, 2 de desembre, gràcies a les nevades de la setmana passada, la producció de neu i l'intens treball dels equips de preparació de les pistes. Les dos estacions de Skipallars, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), tindran obertes les seves instal·lacions pel pont de la Constitució i de la Puríssima.

Qui encara haurà d'esperar uns dies és l'estació de Tavascan, que ha anunciat que tot i que demà dissabte obrirà la zona recreativa i per a usos turístics, no podrà oferir la resta d'instal·lacions d'esquí per falta de neu.

Pel que fa a Espot i Port Ainé, que han estat de les més beneficiades per les nevades d'aquests últims dies, els tècnics han estat treballant de valent per obrir més del 70% de totes dues estacions. Espot ha obert amb 13 pistes, 5 remuntadors i un gruix de 30-55 de neu pols. A Port Ainé són 10 pistes obertes, 6 remuntadors i el mateix gruix de neu pols.
 

El Grup FGC té com a principal objectiu seguir treballant de valent per poder posar en funcionament ben aviat el màxim nombre d'instal·lacions. D'aquesta manera, es podrà oferir un pont de la Constitució i de la Puríssima amb molta diversió sobre la neu per a tothom, tant per a esquiadors i snowboarders. 

També hi haurà activitats per als visitants que s'apropin a les estacions per a viure l'ambient i gaudir de les activitats alternatives com són els parcs lúdics i d'aventura de les dos estacions.

El nòrdic també s'estrena

Les estacions d'esquí nòrdic de Catalunya estrenen enguany uns nous panells de pistes conjunts a totes les estacions amb un mateix estil i una mateixa senyalització. La totalitat de les estacions d'esquí de fons de la mancomunitat Tot Nòrdic, a excepció de Tavascan i Virós-Vallferrera, obriran les seves portes el cap de setmana amb uns gruixos a les pistes d'entre 10 i 40 centímetres i una mitja de 15 quilòmetres de pista esquiables.

Les dos estacions pallareses de nòrdic només obriran per a usos turístics a l'espera de rebre noves precipitacions per poder obrir les instal·lacions.

El repte: 1,3 milions de forfets

Les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida encaren amb optimisme la temporada 2016-2017 en la qual esperen vendre un total de 1.333.947 forfets, xifra que representaria un increment del 5% en relació amb l'anterior, que ja va ser bona, i recuperar així les xifres d'abans de la crisi. I és que les previsions d'un hivern llarg, fred i amb molta neu fan preveure una campanya més llarga que en anys anteriors, de 143 dies, respecte als 128 de la passada.
 

Consulta els preus dels forfets de les estacions d'esquí del Pirineu per aquesta temporada

Previsió del temps per al cap de setmana al Pirineu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació