Divendres, 19 d'abril de 2024
consell comarcal

Llàtzer Sibís presenta la renúncia al càrrec complint així l'acord de legislatura

L'exmilitant d'Unió, Carles Isús, serà elegit president el dimecres vinent dia 16 de novembre

ACN 11 de novembre de 2016 a les 17:41
Llàtzer Sibís, en el moment de ser nomenat president | ACN
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha presentat la renúncia al càrrec, complint d'aquesta manera amb l'acord de legislatura que en el seu moment es va formalitzar entre CDC i UDC.

El regidor de l'Ajuntament d'Espot i actual conseller comarcal, Carles Isús, serà l'encarregat de substituir Sibís al capdavant de l'ens comarcal. Els plens de renuncia al càrrec i d'elecció del nou president se celebraran el dimecres vinent dia 16 de novembre.

Sibís, que seguirà com a conseller comarcal, va ser alcalde de Sort durant la legislatura 2011-2015, càrrec que va compaginar amb la presidència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Tot i guanyar les eleccions en la present legislatura, un pacte entre Fem Municipi i la CUP va deixar-lo sense l'alcaldia. 

Per la seva part, Isús, que va deixar la militància d'Unió a principis d'aquest any, no ocuparà per primera vegada el càrrec, ja que al començament de la passada dècada, ja havia ocupat la presidència del Consell Comarcal.

Durant aquest any i mig a la presidència del Consell, Sibís s'ha hagut d'enfrontar a temes tan delicats com el desplegament del servei de recollida de residus porta a porta a la comarca o la mort de 30.000 alevins de truita en unes instal·lacions del Consell. L'oposició va qüestionar la gestió política de Sibís en un ple monogràfic.

"Pacte de transició"

En el moment de l'acord de legislatura, formalitzat el 8 de juliol de l'any passat, ja es va explicar que es tractava d'un "pacte de transició" perquè l'actual president pogués finalitzar els projectes engegats.

Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC) van arribar a un acord per repartir-se la presidència del Consell Comarcal durant aquesta legislatura. Així, Llàtzer Sibís ha completat els primers setze mesos al capdavant de la presidència, mentre que Isús ocuparà el càrrec els dos anys i mig restants.

El president de CDC a la comarca, Joan Montaña, va explicar en aquell moment que l'entesa Sibís-Isús s'atribuia als bons resultats de CiU a les Valls d'Àneu en les eleccions municipals del maig de 2015. Uns resultats que van donar més força als edils del nord de la comarca, representats per Isús, per tal de reivindicar-se a nivell comarcal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació