Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

Últims preparatius a les estacions d'esquí del Pallars per a una nova temporada

Els complexos pallaresos presenten les novetats de la temporada, entre les que destaca el nou forfet de temporada del Pallars | El sector de l'esquí afronta el nou curs amb optimisme davant les primeres nevades importants de la temporada

Jordi Ubach Llorens 7 de novembre de 2016 a les 11:33
Esquiadors a la base de l'estació d'Espot, en imatge d'arxiu | ACN
Els complexos d'esquí del Pirineu de Lleida afronten la nova temporada amb una millora de les instal·lacions i els serveis, després d'haver invertit en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures. Les estacions encaren la temporada amb optimisme davant la primera nevada important de la temporada d'aquest cap de setmana.

Espot, Port Ainé i Tavascan ja han acumulat les primers gruixos, i la baixada de les temperatures ha permès engegar els primers canons de neu artificial. A més, les previsions d'arribada de nous fronts fa que el sector respiri més tranquil i comenci a engegar motors per poder començar la campanya el més aviat possible i amb les millors condicions.

Les estacions de Skipallars -Espot i Port Ainé- iniciaran la temporada amb la certificació de l'Agència Catalana de Turisme del segell d'Equipament Turístic Familiar, dins de l'àmbit de Natura i Muntanya en Família. Aquest hivern l'estació de Port Ainé ha millorat i condicionat dos talussos a la carretera d'accés al complex, ha millorat la seguretat i ha fet el manteniment de les pistes. Pel que fa al Parc Lúdic, ha renovat el material de seguretat en la zona del parc dels arbres i ha adquirit nous jocs al Jardí de Neu.

L'estació d'Espot, en canvi, ha reformat la terrassa inferior de la cafeteria de la cota 2.000, ha millorat i eixamplat la pista 4 des de l'inici fins a l'entrada de la pista de l'estadi; des de l'entrada de la pista 2 fins a l'estadi s'ha eixamplat de 5 a 6 metres, i ha millorat la seguretat a les pistes.

Com a novetat, al conjunt de les estacions de muntanya gestionades per FGC també hi ha l'optimització dels continguts i del disseny en la versió mòbil del web, així com el nou comunicat de neu conjunt estacions Skipallars.


Tavascan ofereix un any més la possibilitat de compaginar la pràctica de l'esquí alpí (6 quilòmetres de pistes) i nòrdic (14 quilòmetres de circuit marcat) amb altres activitats hivernals, com ara el freeride o esquí extrem, excursions amb raquetes, esquí de muntanya o splitboard o l'alpinisme. A més, per tercera temporada consecutiva s'inclouen dins de les pistes uns recorreguts inclusius, aptes per a qualsevol persona. 

Forfet de temporada del Pallars

Enguany, com a novetat, neix el forfet de temporada del Pallars, pel qual els clients poden gaudir de les estacions de Port Ainé, Espot i Tavascan sense haver de pagar cap suplement. A més, els usuaris compten amb un 50% de descompte sobre el preu del forfet de dia de qualsevol de les altres estacions del Grup FGC.

Esquí nòrdic

Els practicants de l'esquí nòrdic poden tornar a gaudir un any més dels paisatges, la tranquil·litat i l'ambient familiar d'unes instal·lacions envoltades d'espais naturals i protegits de gran bellesa. Enguany, les estacions de Tavascan i Virós-Vallferrera han fet petits arranjaments perquè tot estigui en condicions òptimes quan arribi la neu. Les instal·lacions pensen obrir les pistes quan les condicions meteorològiques ho permetin i estar a disposició del públic a partir del dia de la Constitució.

Per quart any consecutiu, s'ha congelat el preu dels forfets. El de temporada, que val 120 euros per als adults i 60 per als infants de 6 a 12 anys i per als majors de 65 anys, és vàlid per a totes les estacions d'esquí nòrdic catalanes i inclou la possibilitat d'esquiar un dia a les estacions d'esquí alpí lleidatanes d'Espot, Port Ainé i Tavascan. Fins al 22 de novembre, es fa un 20% de descompte en la compra del forfet de temporada i es regala un forfet de dia a les estacions d'alpí d'Espot, Port Ainé i Tavascan.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació