Divendres, 26 d'abril de 2024
Ecomuseu

Augmenten els visitants de l'Ecomuseu gràcies a les activitats experiencials

Entre els mesos de juliol i agost, han passat 8.700 persones, el que suposa un increment del 13% en relació a l'any passat

Lina Borrell 3 de novembre de 2016 a les 13:35
Joc de Dames, la proposta de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu amb més èxit | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu ha constatat aquest estiu un augment de públic del 13% respecte l'any passat. Això ha sigut possible gràcies a l'interès per les activitats experiencials que enguany s'han consolidat.
 
La proposta que ha assolit una major convocatòria ha estat el Joc de Dames, una ruta que uneix els dos Pallars a partir del castell i canònica de Mur, Santa Maria de Gerri, Sant Pere del Burgal i Santa Maria d'Àneu. Joc de Dames, des del punt de vista de les dones, ens permet conèixer la història, especialment la dels segles XI-XII, de les dues comarques.
 

Sant Pere del Burgal és una de les rutes integrades en "Joc de Dames". Foto: Ecomuseu

 

Entre les experiències que ha ofert l'Ecomuseu, les visites nocturnes teatralitzades de l'Esperanceta i la de Desperta, Holmes han tingut un gran èxit. Desperta, Holmes!, és el nom d'una manera d'investigar la "vida" de les esglésies d'Àneu que de moment inclou la de Santa Maria d'Àneu i la de Sant Pere de Sorpe. Aquesta activitat detectivesca es fa en equip i està dirigida a tot de públic.

L'activitat nocturna que ha tingut més acceptació ha estat la de "Burgal la nuit. Confiteor!", basada en la lectura in situ de fragments de la novel·la de Jaume Cabré.

Així mateix, un altre de les iniciatives que ha tingut més acceptació ha estat la Pastorada a Gavàs, en la qual els visitants han pogut fer de pastors durant un dia i comprovar si ha canviat molt la feina durant el segle XXI.
 
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu tanca amb satisfacció la temporada d'estiu del 2016 i comença a preparar la del 2017, pensant a ampliar i millorar aquesta línia d'experiències patrimonials directes que tan bona acollida han tingut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació