Dijous, 25 d'abril de 2024
transhumància

Agricultura iniciarà la catalogació dels camins ramaders de Catalunya

Ho va anunciar la consellera Meritxell Serret en la cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya

Redacció 2 de novembre de 2016 a les 10:05
Serret va cloure el 1r Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya | Agricultura
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha anunciat que el Departament iniciarà l'any que ve la catalogació dels camins ramaders de Catalunya, una xarxa de més de 20.000 camins "que és una infraestructura fonamental per al país, que hem d'aprofitar econòmicament, socialment i ambientalment, ja que pot aportar molts recursos per al desenvolupament del territori".

La consellera ho va explicar divendres a Tremp en l'acte de cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, que han organitzat la Fundació del Món Rural i l'Institut de Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA).

Serret ha destacat que "cal seguir treballant de manera compartida i en xarxa amb tots els agents implicats, del sector i del territori" per tal de desenvolupar eines per a la preservació de la xarxa de camins ramaders, que "són un important patrimoni natural, cultural i històric del país". La consellera ha manifestat que "cal catalogar i promocionar aquesta gran infraestructura i donar-la a conèixer al conjunt de la societat".

Meritxell Serret ha reconegut tota la feina feta per la Fundació del Món Rural, que des de l'any 2009 impulsa el projecte "Els camins ramaders i de la transhumància a Catalunya" amb l'objectiu valorar, recuperar i garantir el manteniment d'aquest patrimoni.

El valor de la ramaderia extensiva
 
La consellera ha destacat el paper fonamental i estratègic de la ramaderia extensiva com a sector productiu i per la seva aportació a la gestió sostenible del medi. Serret ha insistit en la conveniència d'enllaçar la transhumància i la xarxa de camins a nous usos i tendències com a font de desenvolupament local, com són la producció de proximitat, el turisme rural, el manteniment d'espais naturals o la divulgació cultural.
 
La ramaderia extensiva és una activitat que afavoreix la sostenibilitat, l'equilibri territorial, la biodiversitat i la dinamització del món rural.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació