Divendres, 19 d'abril de 2024
vaga lomce

Els estudiants pallaresos es manifesten en contra de les revàlides de la LOMCE

Una vintena d'estudiants de Batxillerat i de 3r i 4t d'ESO de Sort mostren el seu desacord en una manifestació pels carrers del poble | A Tremp el 100% dels alumnes secunden la vaga

Lina Borrell 26 d'octubre de 2016 a les 14:13
Sort en vaga contra les revàlides qualificades com a “franquistes” | Pepe Sala
Una vintena d'alumnes de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat de l'Institut Hug Roger III de Sort s'han manifestat aquest matí pels carrers de la vila per protestar contra la LOMCE i les revàlides que qualifiquen de ''franquistes''. La jornada de vaga ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants (SE) arreu de Catalunya.

Els alumnes s'han reunit a les 11h per preparar les pancartes amb les que es manifestarien. Més tard, al voltant de les 12h, han començat la manifestació que ha passat per l'avinguda Comtes de Pallars, per la plaça Major, on han penjat les pancartes, i pel carrer Major fins arribar a l'ajuntament. Allà, han fet un discurs propi on han expressat el total desacord en contra de les revàlides que vol aplicar el govern espanyol i han reivindicat una educació per a tots.


Tots els quatre cursos han fet vaga. No han pogut fer el mateix els alumnes de 1r i 2n ESO, ja que no se'ls autoritza el dret a vaga i han hagut d'assistir a classe. En el cas de l'Institut de Tremp tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius han participat en la vaga. No obstant, no han fet cap manifestació. A l'igual que a Sort, als dos primers cursos de l’ESO no se'ls ha permès participar en la vaga.  
 

El carrer Major ha estat un dels escenaris de la manifestació. Foto: Pepe Sala


La convocatòria ha comptat amb el suport de CCOO i USTEC-STEs però no amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que, com en altres ocasions, no ha secundat la vaga i s'hi ha posicionat en contra. 

El SE va fer ahir una crida a "buidar les aules de tots els instituts" a tot l'estat espanyol i omplir el carrer de manifestacions massives. Els convocants critiquen que, després de quatre anys de retallades, s'hagi aprofitat l'estiu per aprovar el decret de revàlides que consideren que té com a objectiu expulsar ''fulminantment'' els estudiants de famílies humils del sistema educatiu.

Pel SE les revàlides previstes a la LOMCE, de 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i les proves d'accés a la universitat, són ''franquistes'' i consideren que ''rebutjarà'' a centenars de milers de joves d'entre 15 i 17 anys. 
 

Una vintena d'estudiants es manifesten. Foto: Pepe Sala


Pel sindicat, les revàlides no busquen la millora de la qualitat educativa ja que consideren que aquest objectiu només es pot aconseguir invertint en educació pública. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació