Dimarts, 23 d'abril de 2024
fires

La pluja inicial i l'escassetat de bolets no frenen la 14a Boletus d'Isona

Meritxell Borràs anuncia a Isona una partida d'obres per a camins i accessos a nuclis en els pressupostos de 2017

Redacció 24 d'octubre de 2016 a les 10:28
Meritxell Borràs va asistir a la fira Boletus d'Isona i Conca Dellà | Ajuntament d'Isona i Conca Dellà
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Isona la 14a edició de Boletus, la fira dedicada al bolet. El municipi ha acollit diverses activitats que giren entorn d'aquest apreciat fong comestible, tot i que el diumenge ha estat el dia escollit per a l'acte central. La fira ha comptat amb una elevada assistència de públic, a pesar del mal temps inicial, i amb una quarantena d'expositors, entre agro-alimentaris, artesans i associacions.

La cercavila amb les diferents penyes boletaires i encapçalada por la mascota-gegant Boletus, acompanyada pel grup de percussió de la colla de diables Lo Peirot de Tremp, ha donat el tret de sortida de la fira. El periodista i escriptor Francesc Canosa ha estat l'encarregat de llegir el pregó inaugural.

A l'acte d'inauguració hi han assistit diverses autoritats locals i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs i Solé. Borràs va anunciar a Isona que el Govern inclourà una partida d'obres per a camins i accessos a nuclis en els pressupostos de 2017.

Els visitants han pogut visitar l'exposició de bolets, realitzada a partir de les espècies de bolets recollides a la sortida al bosc que es va fer el dia anterior amb la micòloga Laia Ribas, Presidenta de l'Associació Catalana de Micologia. Ha tingut molt èxit el taller de cuina amb bolets i corder a càrrec de l'associació APAT i patrocinat per Pallars Terra de Corder. Paral·lelament, els visitants, especialment els més menuts, han pogut gaudir d’una passejada amb poni.
 

Una cistella de bolets a Isona. Foto: Ajuntament d'Isona i Conca Dellà


També s'han donat a conèixer els guanyadors del concurs Boletus. Com cada any hi ha hagut diversos premis: a la cistella de bolets comestibles més variada, cistella de bolets tòxics més variada, bolet més gros, 1r i 2n premi a la cistella de bolets més elaborada, 1r i 2n premi a la cistella més original, així com un premi especial del micòleg. Com en l'anterior edició de la fira, els premis s'han repartit en dues categories: individual i penyes. Les diferents penyes de boletaires que s'han format a Isona arran d'aquest concurs han estat les encarregades de donar l'animació adient, conferint-li un gran ambient festiu al concurs.

D'altra banda, els restaurants del municipi d'Isona i Conca Dellà han ofert una sèrie de menús especials amb plats que tenien els bolets com a ingredients principals. El Boletus s'emmarca dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal i que enguany arriben a la seva 15a edició.
 
La primera edició del Boletast & Birra

Enguany, com a novetat, el dissabte al vespre va tenir lloc el 1r Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat, tot relacionat amb els bolets, i que va comptar amb l'actuació en directe del grup de música tradicional i ball folk, Tocats & Ficats.

El Boletast va ser tot un èxit a pesar de la pluja i el consistori ja està pensant en una segona edició.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació