Dissabte, 20 d'abril de 2024
bolets

Arrenquen les 15es Jornades Micològiques del Pallars Jussà

Malgrat la mala temporada de bolets, fins el 6 de novembre s'han organitzat activitats

Redacció 11 d'octubre de 2016 a les 09:25
Bolets exposats, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
Per quinzè any consecutiu tornen al Pallars Jussà les Jornades Micològiques, organitzades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l'objectiu d'aproximar a la població l'apassionant món dels fongs. Malgrat que aquest any es presenta força complicat degut a la manca de bolets, fins el 6 de novembre s'aniran desenvolupant diferents activitats, entre les quals tallers, conferències, una sortida i degustacions.

Dissabte va tenir lloc la inauguració a la col·legiata del Castell de Mur amb la conferència sobre geomicologia de Josep Girbal, biòleg i membre de la junta de la Societat Catalana de Micologia, que va parlar dels fongs relacionats amb aspectes que afecten a la conservació preventiva i a la restauració dels bens patrimonials.

L'acte va comptar amb la presència del president del Consell del Jussà, Constante Aranda, i de l'alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol. En finalitzar la conferència es van poder degustar plats de cuina amb bolets amb la col·laboració de l'Hotel Terradets, Celler Garcia Muret i Ramiro Feliu.

La propera activitat tindrà lloc el proper dissabte 15 d'octubre a l'Epicentre de Tremp amb la conferència "Bolets i sòls", a càrrec de Jordi Rius, i una degustació de cuina amb bolets.
 

Consulta el programa de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà 2016

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació