Dimecres, 24 d'abril de 2024

​Més de 400 persones visiten l'Observatori Astronòmic del Montsec

S'han realitzat visites guiades gratuïtes amb una bona afluència de visitants

Redacció 7 d'octubre de 2016 a les 11:12

El telescopi Joan Oró és el més gran de Catalunya. Foto: OAdM


L'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) va obrir el passat 1 de maig per primera vegada les seves portes al públic amb una sèrie de jornades de portes obertes que s'han repetit sis diumenges durant els mesos d'estiu. La iniciativa ha tingut molt bona acollida i els torns de visita es van omplir pocs dies després d'obrir-se les inscripcions.

A cadascuna de les jornades hi han assistit unes 60 persones, que repartides en tres grups i guiades pels astrònoms de l'OAdM han visitat el telescopi Joan Oró, el més gran de Catalunya i també uns dels més avançats a nivell europeu en robotització; el telescopi Fabra-ROA Montsec i el telescopi XO-Montsec, i han pogut conèixer con funcionen i quin tipus de recerca fan. Els visitants també han observat l'AllSky camera de l'IEEC, una càmera per detectar bòlids i asteroides perillosos propers a la Terra.

Segons l'astrònom de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Kike Herrero, "l'objectiu d’aquestes visites guiades és apropar la recerca astronòmica que es fa a Catalunya i els instruments amb els quals comptem per fer-ho". Herrero afirma que "els visitants han estat especialment agraïts per poder accedir de manera gratuïta a una instal·lació normalment tancada al públic".

Després de l'èxit de la primera temporada de visites guiades a l'observatori, els astrònoms de l'OAdM esperen poder repetir-les a partir de la primavera de 2017.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació