Divendres, 19 d'abril de 2024

Baqueira Beret projecta una estació d'esquí autònoma a la Peülla

A la zona del Clot Gran, comptarà amb vuit remuntadors, dotze pistes, zona d'aparcament i tots els serveis | Almenys dos pilones s'instal·laran en sòl protegit

Jordi Ubach 30 de setembre de 2016 a les 10:19

Imatge de la zona de la Peülla, al cap de la Bonaigua. Foto: Consell de Turisme Valls d'Àneu


Baqueira Beret vol ampliar els seus serveis al Pallars Sobirà. L'estació ha presentat a l'Ajuntament d'Alt Àneu un projecte en què sol·licita la modificació i consolidació de l'àrea esquiable al sector de la Peülla, al municipi d'Alt Àneu. Aquest document, entrat a principis de setembre, se sotmetrà a informació pública durant 45 dies abans de passar a la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu.

Segons avança el portal Nevasport i com ha confirmat el consistori, el projecte, que se situaria a la zona del Clot Gran, contempla la construcció de vuit remuntadors, un aparcament per uns 700 vehicles, llar d'infants, cafeteria, escola i una zona de debutants. Aquesta estació funcionarà de manera totalment autònoma encara que connectada a la resta del domini esquiable, i tindrà un total de dotze pistes, 2 d'elles verdes, 4 blaves, 5 vermelles i 1 negra. 

En total s'ocuparien 323 hectàrees amb un càlcul aproximat d'una vintena de quilòmetres esquiables que faran que Baqueira Beret s'acosti a la barrera dels 200 quilòmetres de traçats marcats, als quals s'hi haurien de sumar els itineraris sense abalisar. Es preveu que les obres comencin la primavera que ve i que només en la primera fase s'inverteixin 17 milions d'euros. 

Amb aquest projecte, l'estació vol consolidar el sector del Pallars Sobirà i guanyar influència en aquesta zona, ja que aquí l'esquiador trobaria tots els serveis necessaris per gaudir d'una jornada d'esquí, ja sigui el lloguer de material o de classes d'esquí o de snow. Aquesta àrea se situaria al voltant de la cota 1.800.
 

Mapa del projecte per a la nova estació de la Peülla. Foto: Ajuntament d'Alt Àneu


L'alcaldessa d'Alt Àneu, Laura Arraut, ha explicat que es tracta d'un projecte positiu pel municipi i la comarca, ja que els remuntadors projectats estaran més ben encarats i "asseguraran l'accés a l'estació" en una zona sovint afectada per les fortes ventades. Arraut també ha destacat "l'aposta pel turisme familiar" que suposa la instal·lació d'una zona de debutants i dels serveis d'escola d'esquí en aquesta nova estació, encara sense nom.

Pilones en territori protegit

Un dels inconvenients del projecte és que almenys dos pilones d'un dels nous remuntadors entraran dins l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L'alcaldessa ha assegurat que Baqueira Beret s'ha compromès a que el domini esquiable no traspassi el sòl protegit.

L'Ajuntament ha demanat també a l'estació que les taquilles de venda de forfets esdevinguin un punt d'informació turística durant els mesos d'estiu perquè la zona de Clot Gran i el pàrquing de l'estació serveixin també d'accés a la vall i els estanys de Gerber.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació