Dijous, 25 d'abril de 2024

La decisió de la Unesco sobre el Geoparc de Tremp, a l'abril

La Unesco canvia la normativa i el veredicte no es donarà a conèixer fins l'Assemblea General de l'any que ve

Redacció 28 de setembre de 2016 a les 09:19

Membres de geoparcs d'arreu del món durant la sessió inaugural d'aquest dimarts. Foto: GGN 2016


La Unesco ha comunicat aquest dimarts durant la sessió d'obertura del Congrés Mundial de Geoparcs a Anglaterra que no hi haurà resolució oficial de l'aprovació de territoris aspirants a Geoparcs fins la propera reunió de l'Assemblea General de l'organisme, la qual es preveu que es realitzi a l'abril de 2017. La candidatura Conca de Tremp-Montsec, doncs, haurà d'esperar encara sis mesos per conèixer el veredicte dels experts, per contra del que s'havia previst inicialment. 

Aquesta normativa s'ha adoptat recentment, ja que els anys anteriors el procediment era el de comunicar verbalment el resultat de la votació dels més de 70 membres del Comitè de Coordinació de la Xarxa Europea de Geoparcs durant el transcurs del Congrés. Ara mateix, aquesta votació es duu a terme per un comitè més reduït anomenat Consell Mundial de Geoparcs de la Unesco, i la decisió presa se sotmet a ratificació per l'Assemblea General de la Unesco, formada per 192 països.

Des de la candidatura trempolina asseguren, però, que membres significants del Consell Mundial de Geoparcs de la Unesco "ens han felicitat de la feina feta fins ara", unes felicitacions rebudes amb optimisme per la delegació pallaresa, que aquesta setmana participa al 7è Congrés Internacional de Geoparcs Mundials de la Unesco a la ciutat anglesa de Torquay.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació