Dimarts, 23 d'abril de 2024

Alerta per fortes tempestes que poden deixar entre 50 i 100 litres

Protecció Civil activa en fase d'alerta el pla d'emergències Inuncat | Les tempestes s'iniciaran aquesta tarda i tindran especial incidència durant la nit

Redacció 13 de setembre de 2016 a les 17:35

Les tempestes poden ser intenses aquesta tarda al Pallars. Foto: Jordi Peró


Les anunciades tempestes que sembla que arribaran a partir d'aquesta tarda i vespre arreu de Catalunya i que s'allargaran fins demà al matí han obligat Protecció Civil a activar en fase d'alerta el pla d'emergències per inundacions Inuncat. No es descarta que es puguin produir incidències per les pluges abundants i intenses a totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i de Ponent.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de les 20 hores d'avui dimarts fins el matí de dimecres es poden produir pluges intenses que, de forma puntual, podrien arribar a superar el llindar màxim d'intensitat de 40 l/m2 en 30 minuts i en algunes zones es podrien acumular quantitats d'entre 50 i 100 l/m2 d'aigua en tot l'episodi, valors per sobre dels habituals. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. 

Protecció Civil recomana no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vehicle, ja que aquest pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, cal evitar apropar-se a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació