Divendres, 19 d'abril de 2024

Ensenyament ofereix un reforç docent a l'Escola Vall Fosca

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida s'ha reunit aquest migdia amb l'AMPA per desencallar el rebuig dels pares a un professor

Jordi Ubach / ACN 5 de setembre de 2016 a les 17:47

Cullerés a l'arribada a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, on ha tingut lloc la reunió. Foto: ACN


El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, s'ha reunit aquest dilluns al migdia a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella amb representants de l'AMPA de l'Escola Vall Fosca per conèixer els motius que van portar els pares i mares d'alumnes a demanar l'anul·lació del nomenament d'un mestre d'infantil al centre, situat a la Plana de Mont-ros. 

Després de "compartir informació" amb els pares, Cullerés ha ofert "suport" i les "màximes garanties" a l'escola i ha dit que Ensenyament farà el que "legalment" està a les seves mans. Aquest suport passa per un oferir un reforç docent al centre durant l'horari lectiu i la possibilitat de fer una reorganització interna, segons ha assenyalat el mateix Cullerés, que també ha assegurat que les postures seguien en el mateix punt que estaven abans de la trobada.

El director dels Serveis Territorials s'ha mostrat confiat i ha dit que espera que el dia 12 tots els nens vagin a l'escola. Els pares, en canvi, no han volgut fer declaracions a la sortida de la reunió.

El conflicte va sortir a la llum el passat dijous, quan els pares i mares dels alumnes de l'Escola Vall Fosca van fer pública la negativa a portar els seus fills al centre el primer dia de curs si Ensenyament no revocava el nomenament d'un mestre. El departament, mitjançant Cullerés, va assegurar que el docent en qüestió no tenia informes negatius i que, per tant, no hi havia motius ni evidències per actuar-hi en contra.

Un mestre discutit

El professor que rebutgen les famílies va ser objecte d'una protesta similar fa dos anys a l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort. També llavors els pares i mares es van negar a portar els seus fills a les aules els primers dies de l'any lectiu, si bé el docent va continuar treballant al centre la resta del curs. En aquella ocasió, l'AMPA al·legava "problemes de convivència" i "caràcter complicat" del mestre, que va ser destinat a fer classes de reforç als alumnes de primària. 

Reunions dels pares amb Ensenyament també es van produir a l'escola de Barruera pel mateix motiu, fa tres anys. A més, el curs passat l'AMPA de la Vall Fosca ja va manifestar el seu malestar per l'adjudicació d'una baixa al mateix docent, una petició que en aquell moment va ser acceptada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació