16 d'abril de 2024

Entitats animalistes denuncien un cas de maltractament a l'Alzina

Estudien denunciar l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga al considerar que s'ha incomplert la Llei de Protecció Animal | El consistori defensa que ha fet tot el possible per atendre el gos

Jordi Ubach 30 d'agost de 2016 a les 11:17

Detall de les ferides del gos al coll. Foto: Amics dels Animals del Segrià


La Plataforma Animalista Terres de Lleida va rescatar dissabte al poble d'Alzina, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, un gos amb greus ferides al coll i que rondava abandonat des de feia uns dos mesos. L'avís el va donar una veïna del poble, que va alertar l'entitat animalista del pèssim estat de salut d'aquest gos de caça. En els últims dies havien observat que presentava un tall al coll que estava infectat amb paràsits i cucs i que desprenia una forta olor.

Dos membres de la plataforma van desplaçar-se fins l'Alzina per rescatar l'animal, que s'havia amagat en un paller en ruïnes, tal i com relata l'entitat animalista a través de la seva pàgina de Facebook. El van poder rescatar sense l'oposició de l'animal i el van transportar fins a Lleida, on va ser atès d'urgència.

La Plataforma Animalista Terres de Lleida ha comptat amb la col·laboració de la Protectora Amics dels Animals del Segrià, que els ha ofert l'ajuda necessària per ingressar el gos, que ja han batejat com "Alzina". L'animal es troba ingressat i se li estan practicant les cures pertinents abans de ser operat del coll. Un cop curat, anirà a una casa d'acollida, i quan estigui llest es posarà en adopció.

Responsabilitats

La Plataforma Animalista Terres de Lleida i la Protectora Amics dels Animals del Segrià han anunciat que "es depuraran responsabilitats" amb el consistori al considerar que tant l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga com els Agents Rurals eren coneixedors de la situació de l'animal i que, per tant, haurien incomplert la Llei de Protecció Animal de Catalunya.

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha explicat en declaracions a aquest diari que no van ser coneixedors del cas fins el mateix divendres. "Un cop ens van avisar ens vam desplaçar fins l'Alzina juntament amb els Agents Rurals. Vam intentar localitzar el propietari del gos, que portava xip, però no constava en cap base de dades", lamenta. Navarra ha dit que a hores d'ara encara no s'ha pogut localitzar el propietari, i afegeix que des de l'ajuntament s'ha fet tot el possible per atendre l'animal.
 

Detall de les ferides del gos al coll. Foto: Plataforma Animalista Terres de Lleida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació