Dimecres, 24 d'abril de 2024

Llavorsí celebra aquest cap de setmana el 30è Concurs de Gossos d'Atura

Serà el diumenge al prat de la Coma | Per dissabte està prevista una nova edició de la Fira de l'Ovella

Redacció 19 d'agost de 2016 a les 14:51

Un pastor donant ordres al seu gos en un concurs recent. Foto: Ajuntament de Llavorsí


Aquest dissabte tindrà lloc a Llavorsí una nova edició de la Fira de la Ovella, que té per objectiu donar a conèixer els productes de manufactura i agroalimentaris relacionats amb l'ovella de raça xisqueta, autòctona del Pallars, així com altres productes del territori pirinenc. Durant tot el dia hi haurà mercat d'artesania i productes agroalimentaris (formatges, cerveses, embotits, carn d’ovella xisqueta, etc.) on es podran fer degustacions. També hi haurà demostracions d'oficis tradicionals.

Per als més menuts també hi haurà un grapat d'activitats gratuïtes, tan diverses com pintacares, confecció de polseres de llana o un taller de reciclatge. També al matí infants i famílies podran participar al joc de pistes virtual del XXI Festival Càtar del Pirineu, on jugant trobaran pistes i tresors amagats per Llavorsí ajudats per Belibasta i on podran guanyar premis amb l'ajuda d'un smartphone.

Al migdia el dinar popular a base de carn de corder de raça xisqueta serà el protagonista. I a la tarda la companyia circense Sonrie x Narices farà riure a xics i grans amb les seves acrobàcies esbojarrades.

30è Concurs de Gossos d'Atura

Per diumenge està reservat el tradicional concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí, que enguany arriba a la seva 30a edició. Tindrà lloc a partir de les 10:30h al prat de la Coma. Està prevista la participació de més d'una desena de pastors procedents de tota Catalunya, França, el País Valencià i el País Basc.

En aquest concurs els pastors han de fer obeir les ovelles donant ordres al seu gos. El Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí pretén potenciar l'ofici de pastor i augmentar el nivell d'ensinistrament dels gossos catalans.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació