Divendres, 19 d'abril de 2024

L'escriptor irlandès Colm Tóibín presenta un conte ambientat al Pallars

Es tracta de la traducció al català de "Summer of 38", ambientat a la Pobla de Segur durant la Guerra Civil espanyola

Jordi Ubach 16 d'agost de 2016 a les 10:42

Colm Tóibín i Joana Pena durant la presentació a Tremp. Foto: Biblioteca Maria Barbal


L'escriptor Colm Tóibín, un dels novel·listes contemporanis més importants d’Irlanda, ha presentat al Pallars Estiu del 38, la traducció de la jove Joana Pena d'un conte que l'escriptor va publicar al setmanari cultural novaiorquès The New Yorker amb el títol Summer of 38. El conte està ambientat a la Pobla de Segur durant la Guerra Civil espanyola i tracta sobre una història d'amor i de secrets del passat que vénen fins al present.

Els actes de presentació van tenir lloc divendres al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur i a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp i dissabte al Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera. Van comptar amb la presència de l'autor, que va respondre múltiples preguntes de Joana Pena, traductora del conte de l'anglès al català i responsable de l'edició del llibre. També han parlat l'il·lustrador Jordi Jové, que ha realitzat els dibuixos per al conte i Marcel·lí Pascual, d'Edicions Salòria, editora del llibre.

Els actes van finalitzar amb la lectura en veu alta en anglès d'un fragment del conte per part de Colm Tóibín i en català per part de Joana Pena. El nombrós públic que va assistir a les presentacions va poder fer preguntes a l'escriptor.

Temps lliure a Farrera

L'escriptor irlandès Colm Tóibín, va viure a Barcelona als anys 70 i acostuma a passar l'estiu al Pallars Sobirà, concretament a Farrera, on també es reclou durant l'any quan ha d'escriure alguna novel·la. Arran de la seva estada a Barcelona, Tóibín ha establert uns lligams molt forts amb Catalunya i la cultura catalana. Així, per exemple, parla el català correntment. Entre altres, el novembre de 2014 va signar el manifest Deixin votar els catalans, juntament amb altres personalitats internacionals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació