Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

Prop de 600 corredors a la «indòmita» Ultra Valls d'Àneu

Aquest cap de setmana es disputa aquesta prova amb seu a Esterri d’Àneu | La prova reina, la UTVA, arriba com a segona prova del circuit Alpinultras

Redacció 1 de juliol de 2016 a les 09:41

Oscar Pérez va ser el campió de l'UTVA 2015. Foto: @MemphisMadrid - carrerasdemontana.com


Aquest proper cap de setmana, entre el 2 i el 3 de juliol, arriba l'Ultra Valls d’Àneu (UTVA), una cursa que popularment és coneguda amb el nom de "la indòmita" per la seva duresa i dificultat tècnica. A les cinc del matí arrenca aquesta prova des de la localitat d’Esterri d’Àneu, que serà la segona estació del prestigiós circuit de muntanya Alpinultras. Aquesta competició que va començar amb la disputa de l’Emmona Ultratrail by Raidlight el mes de maig, reuneix algunes de les curses més alpines de l’Estat, i en aquesta ocasió s’ha fixat en el Pallars Sobirà per englobar aquest esdeveniment. L'UTVA també serà la segona cursa que pertany a la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

La prova reina de l’Ultra Valls d’Àneu té 92,3km i un desnivell positiu de 7.344 metres. Els 200 participants que s’han inscrit tindran 30 hores per superar-la i l’hora prevista de l’arribada del guanyador és sobre les 18:30h del mateix dissabte, també a Esterri d’Àneu. L’exigent recorregut en algunes parts es troba encara cobert de neu, i passa pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. 

Óscar Pérez i Nerea Martínez van ser els guanyadors de la competició de l’any passat, però enguany aquesta ha atret a molts corredors destacats. Ion Azpiroz, guanyador de l’Emmona, hi serà present, així com Casey Morgan, corredor de l’equip internacional Compressport, Jordi Casadellà, tercer a l’Emmona, Manuel Anguita, Sara Codina, Jaume Folguera, Alex Izquierdo, Juan José Oliva, Tito Parra, Sebas Sánchez, Jone Urkizu o Alberto Vinagre. Hi haurà, doncs, molt nivell a la línia de sortida.
 

La prova es disputarà en paratges espectaculars. Foto: Josep Maria Montaner


Les activitats de l’esdeveniment es veuran completades amb tres curses més. Es tractarà de la Cursa de Resistència Valls d’Àneu, de 43km i que es disputarà el dissabte a les 6h del matí; així com la Marxa Popular Valls d’Àneu, de 20km i que tindrà la seva sortida a les 9h. També es realitzarà una prova per als més menuts anomenada Ultra Xics Valls d’Àneu. Entre totes les proves s'han inscrit gairebé 600 corredors.

Pel que fa al circuit Alpinultras, aquest seguirà, en la seva última prova, amb la disputa de l’Ultra Canfranc, una prova de 100km que es farà el dia 10 de setembre. Cal recordar també que en aquest circuit s’hi realitza un estudi mèdic, per part de l’equip del Dr Vicente Clemente de la Universitat Europea de Madrid, a aquells participants que ho desitgin. L’objectiu d’aquest estudi és avaluar l’estat físic previ i posterior a les curses d’alta resistència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació