Dissabte, 20 d'abril de 2024

La Pobla de Segur clou amb nota els actes de la 50a edició de la Fira

El consistori ja treballa en una 51a edició amb canvis de cara al 2017

Redacció 20 de juny de 2016 a les 11:14

Carme Forcadell va ser l'encarregada d'inaugurar la Fira. Foto: Ajuntament


La Pobla de Segur ha viscut un cap de setmana d'allò més intens amb a celebració de la 50a edició de la Fira, un certamen que enguany ha coincidit amb la primera baixada de falles Patrimoni de la Humanitat i que es troba en ple procés de replantejament. La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va ser l'encarregada d'inaugurar la Fira, acompanyada de l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; i regidors del consistori, alcaldes de la comarca i representants d'entitats de la Pobla.

A la Fira s'hi han reunit una setantena de parades entre entitats, artesans i productes agroalimentaris i d'altres. Durant els dos dies s'han fet tallers infantils de ceràmica, joieria i un món d'ocells (amb taller de fer ocells amb llana i material reciclat) i demostracions d'oficis diversos. També l'Associació de Raiers ha fet una demostració de construcció de rais. L'Ajuntament ha xifrat l'afluència de visitants entre 5.000 i 6.000 persones durant tot el cap de setmana.

Una de les activitats més concorregudes ha estat el sopar popular organitzat conjuntament entre l'ACIP, l'Associació de Fallaires, els Escoltes de la Pobla de Segur i l'Ajuntament, amb la col·laboració dels forners i pastissers de la Pobla que han elaborat el pastís de Fira. L'acte, que va registrar un ple absolut, ha servit per celebrar els 50 anys de celebració de la Fira a la localitat. 

Des del consistori es fa una valoració molt positiva de la Fira, un certamen que es troba en ple "procés de replantejament", segons explica la regidora de Promoció Econòmica, Noemí Nus. "Estàvem davant una Fira molt complexa a nivell organitzatiu, al coincidir amb la baixada de les falles, i estem satisfets del resultat i de l'afluència de visitants malgrat la pluja de dissabte al migdia", assegura la regidora. Nus ha explicat que ara toca treure les conclusions del procés de participació ciutadana engegat fa uns mesos per tal de replantejar la Fira, "ja de cara al 2017".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació