Dimecres, 24 d'abril de 2024

​Sort tindrà piscina municipal l'estiu del 2017

En una visita a Sort, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha confirmat la finalització de les obres a finals de 2016

ACN 16 de juny de 2016 a les 17:21

La consellera fent una visita d'obres aquest matí a la futura piscina de Sort. Foto: ACN


La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha visitat les obres de la piscina municipal de Sort que s'estan fent gràcies al finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Borràs ha explicat que aquestes obres estaran finalitzades aquest 2016 i per tant la instal·lació podrà entrar en funcionament durant l'estiu del 2017. Es tracta d'una piscina descoberta, la primera municipal de la capital de comarca, que es deixa preparada per poder-la cobrir i climatitzar en un futur.

La piscina de Sort és una vella reivindicació dels veïns del municipi i una obra que s'arrossega d'anteriors legislatures. Les obres del que havien de ser les piscines cobertes de Sort van quedar paralitzades el 2010 per falta de finançament, amb l'estructura dels vestidors ja feta i els dos vasos ja perforats. Des de llavors i fins fa unes setmanes, quan s'han reprès les obres, l'estructura i els fonaments han restat a l'intempèrie al costat del pavelló municipal.

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que el termini màxim per finalitzar les obres de la piscina és el 31 de desembre d'aquest any i ha afegit que confia que estiguin acabades durant el mes de novembre. El pressupost per aquesta obra és de 766.000 euros. 
 

Estat actual de les obres de la piscina de Sort. Foto: ACN


"Solucions puntuals" pels accessos a nuclis

Borràs també s'ha referit als problemes d'accessibilitat a determinats nuclis del Pallars i ha explicat que els pressupostos de la Generalitat "que ens han negat" contemplaven una partida de 500.000 euros. La consellera ha afegit que per problemes com l'accés al nucli de Baiasca es buscaran solucions per "situacions puntuals i rellevants" entre els diferents departaments i institucions.

Durant la visita, Monterde ha mostrat a la consellera el Camp de Regates l'Aigüerola i li ha parlat del Mundial de Piragüisme del 2019. L'Ajuntament de Sort ha demanat finançament al Departament de Governació per tirar endavant la millora del segon tram del Camp de Regates per poder fer la competició amb garanties.

Durant la seva visita a la capital del Pallars Sobirà, Borràs també ha visitat el consistori, on ha signat el llibre d'honor. La consellera també s'ha desplaçat fins a Tavascan, on ha conegut de primera mà el Centre d'Interpretació de l'Aigua i la Central Hidroelèctrica.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació