16 d'abril de 2024

La Pobla de Segur celebra 50 anys de Fira amb una gran varietat d'actes

La mostra coincideix enguany amb la celebració de la Verge de Ribera i la baixada de Falles

Redacció 16 de juny de 2016 a les 09:15

La Fira Promopallars coincideix enguany amb la baixada de falles. Foto: Jordi Ubach


La Pobla de Segur està d'aniversari, amb la celebració de la 50a edició de la Fira Promopallars. Una mostra que al llarg dels anys s'ha anat adaptant i evolucionant als canvis i que enguany coincideix amb la celebració de la Verge de la Ribera i de la primera baixada de falles Patrimoni de la Humanitat, després de la declaració de la Unesco del passat mes de desembre.

La primera es va celebrar al mes de juny de l'any 1966 i va rebre el nom de Fira - Exposició de Nostra Senyora de Ribera; als anys 70 va adoptar el nom de Fira - Exposició de Primavera, passant a organitzar-se al mes d'abril; a mitjans dels anys 80 es van celebrar quatre edicions de la Fira de Mostres, una altra vegada al mes de juny, i a partir del 1988 va adoptar el nom de Fira Promopallars amb l'objectiu de donar un impuls econòmic i turístic als Pallars. Actualment la Fira està en procés de replantejament per tal d'ajustar-se al moment actual.

A més de la celebració, com dèiem, la Fira d'aquest any també és especial perquè coincideix amb la celebració de la Verge de Ribera i la Festa de la baixada de Falles, declarades el passat mes de desembre Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. Enguany, doncs, s'ha organitzat un programa conjunt amb l'Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la localitat per celebrar una gran varietat d'actes durant tres dies. Com cada any, també s'ha comptat amb la col·laboració d'altres entitats com l'ACIP, l'Associació de Raiers, l'Escola de Folk, el Grup de Geganters, l'Associació Lo xut, la Coral Verge de Ribera i el Cor Infantil Els Raiers.
 

Cartell de la 50a Fira Promopallars de la Pobla de Segur. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


L'acte central de celebració de la 50a Fira tindrà lloc el dissabte al vespre, a partir de les 20:30h, amb ball de tarda i sopar popular organitzat conjuntament entre l'ACIP, l'Associació de Fallaires i l'Ajuntament, amb la col·laboració dels forners i pastissers de la Pobla que han elaborat el pastís de Fira. Aquest sopar servirà per celebrar amb el veïnat els 50 anys de fira.

Altres actes destacats són l'exposició "Festes del foc als Pirineus", que es podrà visitar fins el dia 22 de juny al Molí de l'Oli. La inauguració de la Fira, que tindrà lloc el dissabte a les 11h, anirà a càrrec de l'actual presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Una fira que acollirà els habituals espais artesans, tallers per a infants, les demostracions de muntatges de rais o el concurs d'Instagram, entre altres activitats. Podeu consultar el programa complet en el link que trobareu a continuació.
 

Programa d'actes de la 50a Fira Promopallars de la Pobla de Segur

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació