Divendres, 26 d'abril de 2024

Els premis FAPAC 2016 distingeixen l'AMPA de l'Escola Vall Fosca

Pel projecte d'apadrinament de llavors autòctones a l'escola

Redacció 13 de juny de 2016 a les 10:45

Alumnes de l'escola treballant en el projecte. Foto: AMPA Escola Vall Fosca


L'Associació de Mares i Pares de l'Escola Vall Fosca de la Torre de Capdella ha estat guardonada amb el primer premi FAPAC 2016, en la categoria "Fem xarxa per l'èxit educatiu" pel seu projecte d'apadrinament de llavors locals a l'escola. El premi, que s'ha entregat aquest passat divendres a l'Escola Ramon Llull de Barcelona, consisteix en 501 euros, un carnet FAPAC per l'AMPA i un diploma.

Segons l'AMPA, aquest premi suposa "un reconeixement a la tasca feta per la nostra comunitat educativa, des de l'equip de mestres, els nostres nens i nenes, els pares i mares, l'AMPA i aquelles persones de la Vall que han col·laborat amb aquest projecte". El projecte d'apadrinament de llavors locals a l'Escola de la Vall Fosca ja va rebre un reconeixement el curs passat dins el marc del III Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

El projecte va iniciar-se l'any 2011 amb una recollida de dades per saber quines eren les llavors pròpies de la Vall Fosca. Durant el curs 2012-2013 des de l'escola i l'AMPA es va contactar amb tota aquella gent que pogués proporcionar llavors autòctones de la Vall a l'Escola, amb l'objectiu de fer-ne planter, fer créixer les plantes, fer la recol·lecció de les llavors i el posterior assecatge i classificació per a poder-les expandir en un futur proper.

Implicació voluntària

Amb la convocatòria d'uns premis anuals, la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (FAPAC) reconeix i difon la tasca que les AMPA realitzen, de manera voluntària, als centres educatius d'arreu del territori. En relació amb aquest fet, la FAPAC va destacar que, "aquest curs, la implicació de les famílies en l'educació ha permès garantir el correcte funcionament de molts centres i ha contribuït a donar resposta a les necessitats socials". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació